Corneel Geerts kocht gebouw in Maasmechelen

corneel geertsDe logistieke groep Corneel Geerts uit Wijnegem heeft het gebouw van Ziegler in Maasmechelen aangekocht. De komende jaren wil de firma deze locatie uitbouwen als hub richting Duitsland en Oost-Europa. De investering van 5 miljoen euro moet binnen drie jaar 100 jobs opleveren.

Eind vorig jaar nam de groep Geerts al het noodlijdende Chatruco in Genk over. “Chatruco was gespecialiseerd in transport op Zuid-Duitsland, maar raakte door de gezondheidsproblemen van de zaakvoerder en door de crisis in problemen,” zegt CEO Marc Geerts. Geerts nam de klanten, materieel en het personeel over.

En Limburg bevalt de Antwerpenaren, want zopas heeft Corneel Geerts ook de aankoop van de terreinen (2 ha) en het gebouw (20.000 m²) van Ziegler in Maasmechelen officieel afgerond. “Het is in de eerste plaats de bedoeling om de mensen en vrachtwagens van Chatruco daar te integreren. Vanaf volgend jaar willen we Maasmechelen uitbouwen als onze hub richting Duitsland en Oost-Europa.” In een eerste fase is Maasmechelen goed voor 25 jobs. “Binnen drie jaar mikken we op 100 medewerkers”, aldus Geerts.

De Antwerpse ondernemer broedt al twee jaar op het plan. “Aanleiding is de toenemende congestie op de Antwerpse Ring,” zegt Geerts. “Wij betalen om er onze vrachtwagens stil te zien staan. Dat kost ons een half miljoen euro per jaar. Daar kunnen we wel wat anders mee doen.”

Een gelijkaardige constructie heeft Geerts opgezet in Harelbeke, waar een vestiging van het failliete Jonckheere Transport werd overgekocht. “Van daaruit gaan we onze vrachten richting Frankrijk en Zuid-Europa organiseren,” aldus de CEO. “Met Maasmechelen en Harelbeke anticiperen wij bovendien op de invoering van de kilometerheffing: hoe minder kilometers onze vrachtwagens in België moeten rijden, hoe beter voor ons.” De vestiging in Wijnegem van groep Corneel Geerts wordt zo enigszins afgebouwd. Er komen wel nachtshuttles tussen Wijnegem, Harelbeke en Maasmechelen.

De logistieke groep Geerts werd opgericht door Marcs vader Corneel Geerts. De groep haalt tegenwoordig een omzet van 20 miljoen euro met 200 medewerkers (van wie 100 in België).

Reageer

Made in Limburg plaatst graag je reactie (nu al meer dan 7000!) als je ons je volledige