Volgens Code-Less brengt het klassiek coderen van applicaties veel problemen met zich mee, die via low-coding vermeden kunnen worden. “Wanneer je kiest voor de klassieke ontwikkeling van een IT-systeem of applicatie, kies je ook voor de klassieke gang van zaken”, zegt Pieter Moeremans. “Dat betekent dat alle onderdelen van het systeem vanaf nul worden opgebouwd, waardoor je al snel een heel ontwikkelaarsteam nodig hebt. Het is een dure en tijdrovende aangelegenheid. Zeker in crisissituaties is er gewoonweg geen tijd voor een klassieke ontwikkeling van een IT-systeem. Nochtans is er een zeer goed alternatief via low-coding.”
Bij low-coding en no-coding wordt er gebruik gemaakt van verschillende standaard bouwblokken die samen het IT-systeem of de applicatie vormen die je wenst. Deze bouwblokken zijn kwalitatieve stukjes code die voldoen aan alle geldende security normen en automatisch up-to-date worden gehouden. Hierdoor is het een pak eenvoudiger om bijvoorbeeld te voldoen aan nieuwe wetgevingen met betrekking tot privacy en GDPR. Werken met dit soort blokken is ook veel minder tijdrovend en dus budgetvriendelijker.
“Een groot voordeel van low-code is dat het hele ontwikkelingsproces begrijpelijker wordt voor mensen met minder technische kennis. Dit bevordert ook een veel nauwere en vlottere samenwerking tussen business en IT”, bevestigt Pieter Moeremans.
Het plan om een low-code en no-code agency op te richten, kreeg snel vorm via de bedrijvenfamilie Road21 in Kontich. Road21 fungeert als ecosysteem voor innoverende bedrijven en ondernemers, zoals Code-Less.