L’Épicurie du Cirque is een restaurant vlakbij de Nationalestraat. Voor deze reeks volgde fotografe Hanne Joosen chef Dennis anderhalf jaar lang, als zaakvoerder en chef, maar ook als vader, broer, man en vriend van anderen. “Dit levert persoonlijke portretten van de man zelf op. Er zijn al vaker portretten van chefs verschenen, maar hier krijg je echt een inkijk wat hij naast de kookpotten allemaal doet. Dennis van een fijn persoon on te volgen, het klikte direct”, vertelt ze.
“Ik begon met deze opdracht begonnen vlak voor corona. Mensen die binnenkort het restaurant bezoeken, kunnen er mijn foto’s zien. Met deze visual storttelling willen we de heropening van de horeca binnenkort in de kijker zetten.”
Vier jaar geleden is Hanne Joosen afgestudeerd als fotografe. Ze is direct gestart als zelfstandig fotografe, met specialisatie in architectuur en voeding. “Ik werk vaak op locatie bij restaurants. Voor corona was foodfotografie al wel belangrijk, maar sinds de afhaalmenu’s zien restaurants echt wel het belang van goede beelden in. Mijn agenda raakt terug goed gevuld.”
In Hotel Franq hangt er een selectie van haar beste ‘food-foto’s’ tot nu toe en is een mix van beelden van verschillende opdrachtgevers. Ze hangen in de oude kluizenkamer, want het hotel was vroeger een bankgebouw.