“We kennen Davy goed, want hij is onze buurman. Vroeger runde hij in Geel Het Fornuis, samen met zijn broer Jimmy. Intussen heeft Jimmy restaurant U-Ziel in Geel, en Davy baat Cena in Antwerpen uit”, vertelt Kathleen Goovaerts, de gastvrouw en zaakvoerder van Roosendaelhof. “Onze gasten konden door de horecasluiting nergens fatsoenlijk eten, en we wilden hen iets anders aanbieden dan afhaalpizza.”
“Ik polste bij Davy, en hij was direct enthousiast. Hij werkte een 4- en 5-gangendiner uit met aangepaste wijnen. Hij bereidt alles bij hem thuis, en werkt de gerechten af in onze hotelkeuken. Ikzelf zal voor de bediening – op de kamer uiteraard – zorgen. En onze gasten kunnen van een glaasje genieten zonder nog met de wagen te moeten rijden.” En zo laat Roosendaelhof de Geelse chef terug in zijn thuisstad koken.
“We kregen al veel goede reacties, aanvragen en zelfs boekingen, sinds we het nieuws dinsdagavond verspreiden. Tot mei zullen we elk weekend dit arrangement aanbieden.”
Roosendaelhof maakte vorig jaar de omschakeling van hotel naar b&b. “De nieuwe regelgeving voor hotels maakte de eisen te zwaar. We willen onze gasten van a tot z verwennen, zonder hiervoor een portier of koffiedame aan te nemen. Ik wil dit zelf voor hen doen.” Het gezin van Kathleen woont intussen in het Roosendaelhof, en ze hebben nu extra kamers. “We hebben 11 kamers nu, en een boomhut. Ja, die boomhut is goed zichtbaar vanuit het Geelse Stadspark en spreekt bij veel kinderen tot de verbeelding. Nu we een b&b zijn, mogen we de boomhut ook openstellen voor onze kamergasten. Klein én groot.”