Carpigiani_Gelato

Carpigiani gaat opnieuw op zoek naar beste ijsbereider

ZANDHOVEN – Carpigiani Ambachtelijk Benelux uit Zandhoven organiseert dit jaar opnieuw het Belgisch Kampioenschap IJsbereiding. De Gelato Festival Challenge vindt plaats tijdens de Horeca Expo 2018 op 19 november. Voor het eerst is er ook de Junior Gelato Festival Challenge op 21 november, voor studenten uit het 7de jaar patisserie.

De Gelato Festival Challenge zoekt op internationaal niveau de allerbeste ijssmaken van de wereld. Daarnaast wil het kampioenschap ook de gelatocultuur wereldwijd promoten. In februari kroonde Mathieu Eyckmansmet van Oyya Brugge zich met zijn gorgonzola-ijs al tot Belgisch Kampioen. Sylvester Schatteman van Gelateria Bazalia uit Kruibeke werd tweede. Zij zijn al zeker van hun plekje in de Europese finale van Gelato Festival World Masters 2020 in Italië.

Carpigiani gaat nu, vroeger dan gepland, al op zoek naar de twee ijsbereiders die de Belgische delegatie dan zullen vervolledigen. Kandidaten kunnen zich tot eind oktober inschrijven. Op de wedstrijd zelf moeten ze een eigen ijsmix bereiden en minimaal 5 liter draaien, op smaak brengen, garneren en presenteren. De winnaar wordt bepaald op basis van de smaak, structuur, presentatie, opmaak en creativiteit.

Ook in de categorie The Next Generation, voor -30-jarigen, wordt een winnaar geselecteerd. Hij of zij mag samen met Glenn Verhoeven van Heidehoeveijs Oostmalle, die eerder met het popcornijs won, naar het EK voor jongeren.

Jong talent

Naast de wedstrijd voor de professionals is er voor het eerst ook eentje voor juniors. Studenten van het 7de jaar patisserie zullen het op de Horeca Expo op 21 november tegen elkaar opnemen. Zij kunnen een ijsmachine voor de school winnen en een dagcursus voor 10 klasgenoten in de Gelato University Carpigiani in Zandhoven.

Lees ook

  • VZW
    04/11/2024
    Vzw Parochiecentrum Sint-laurentius Betekom
    Begijnendijk
  • BV
    04/11/2024
    Bouts Renov
    Wezembeek-oppem
  • VZW
    04/11/2024
    Invirtus
    Hasselt