In de carnavalswinkel kan je een reis door tijd en ruimte maken. Een Romeinse keizer, een Egyptische Cleopatra, een ridder of markies, het is allemaal te vinden bij Suzy. Kledij van landen over heel de wereld, dieren, alles is er.
“Door corona hebben we een stevige slag gehad. Maar er is meer, de laatste tijd willen de mensen meer en meer artikelen uit Netflix-series en het is voor mij onbegonnen werk om dat allemaal te blijven volgen. Verder is er natuurlijk ook nog de online verkoop. Voor ons werd het steeds moeilijker. Daarom ben ik nu begonnen met de verhuurkostuums uit te verkopen. Maar gemakkelijk is dat niet”, vertelt Suzy.
Ku-Klux-Klan
De carnavalswinkel kende gouden jaren in de tijd dat er nog een stoet door Maria-ter-Heide trok. “Dat leefde hier werkelijk. Het was ook de tijd dat de kinderen vooral als cowboy of indiaan verkleed wilde worden. Tot Star Wars zijn intrede deed, dan werd het voor ons moeilijker om volgen. Maar ik heb het altijd zo graag gedaan. Ik deed niet lever dan mezelf en anderen te verkleden.”
“Ieder seizoen zette ik een andere pop voor de winkel. Ik herinner me dat ik de politie binnen kreeg omdat er een klacht was binnengekomen toen er een spook stond. Sommigen daarin een Ku-Klux-Klan-figuur omdat de hoed te hoog was, vond men. Grappig.”
Verkleed in de cel
Suzy had graag een overnemer gevonden, maar ze beseft dat dit niet eenvoudig zal zijn. “Ik heb er tal van mooie herinneringen aan. We hebben ook weinig problemen gehad met kostuums die te vuil of stuk terugkwamen.”
“Ik herinner me nog wel dat er een Sint-Niklaas- en zes Zwarte Pietenpakken niet terugkwamen. Bleek dat die in een vechtpartij waren verwikkeld met een andere groep en verkleed in de cel waren terecht gekomen. Met mondjesmaat hebben we toen alles terug gekregen van de politie.”
“Ik had veel vaste klanten, waaronder een leerkracht geschiedenis die zich verkleedde naargelang de tijd waarover hij lesgaf.”