Team Ganzenbol vindt de toegangsweg naar de kmo-zone Team Ganzenbol vindt de toegangsweg naar de kmo-zone en het mogelijke logistieke bedrijf onvoldoende. Foto: Filip Spoelders

Buurtbewoners verenigen zich tegen mogelijke komst van logistiek bedrijf DVF Logistics

De vergunningsaanvraag van logistiek bedrijf DVF Logistics uit Wilrijk om zijn bedrijf naar Lint te verhuizen, laat de buurt niet onberoerd. Buurtbewoners verenigen zich in 'Team Ganzenbol' terwijl ze oproepen om bezwaren in te dienen.

DVF Logistics wil op industriezone Ganzenbol in de Fabriekstraat een nieuwbouw bouwen. Maar dit zien buurtbewoners op de grens van Lint en Hove niet zitten. Waar nu groen en open ruimte is, zien ze liever geen logistiek of transportbedrijf komen. Ook al is de zone als industriezone ingekleurd op het gewestplan.

“Het gewestplan dateert uit 1979 en is helemaal voorbijgestreefd. Ganzenbol ligt ingesloten waardoor het niet geschikt is voor een logistiek bedrijf. De kmo-zone zou niet meer uitgebreid mogen worden. Dit is onverantwoord op vlak van mobiliteit, geluidsoverlast en milieu”, reageert Team Ganzenbol, dat ook de opslag van gevaarlijke producten vreest. Dat is in de aanvraag mee opgenomen.

Lees ook: DVF Logistics vraagt vergunning aan om naar Lint te verhuizen

Zo wijzen de buren naar de natuur. “De kmo-zone grenst aan groenzone de grote Boshoek waar bevers, reeën en fazanten leven. Een buurman kreeg enkele dagen geleden een aangetekend schrijven van de gemeente met de vraag om de aanwezige bever niet te storen. De gemeente zou een paar honderd meter verder dan wel een omgevingsvergunning afleveren voor een bedrijf dat in gevaarlijke stoffen doet?” vraagt het buurtcomité zich af.

Waterhuishouding

Uit de bouwaanvraag leidt Team Ganzenbol af dat het logistiek centrum een oppervlakte van 8.000 vierkante meter zal hebben, met tientallen vrachtwagens die dagelijks laden of lossen. Daarom vrezen de buren voor verkeers-, geluids- en milieuoverlast. “Het gebied is trouwens een overstromingsgevoelige omgeving. De gevolgen voor de waterhuishouding zijn onvoldoende onderzocht.”

“Er is zelfs geen deftige uitweg van het terrein. In het gemeentelijke ruimtelijk structuurplan staat dat de zone gevrijwaard zou moeten blijven. Daarnaast moet de gemeente een ruimtelijk uitvoeringsplan opmaken om de uitbreiding te voorkomen. De eigenaar van de grond zou gecompenseerd moeten worden om het project op een geschiktere plaats te realiseren.”