BRASSCHAAT – De vraag uit het buitenland naar de Brut d’Anvers blijft toenemen en dan kan Dame Jeanne niet anders dan uitbreiden. De champagnebierproducent uit Brasschaat opent tijdens haar opendeurdag op 28 oktober een nieuwe productiehal van 120 m2 waardoor de productiecapaciteit aanzienlijk uitbreidt.
De Brut d’Anvers is een champagnebier die volgens de traditionele methode Champagnoise wordt gemaakt. Het brouwsel wordt geschonken in toprestaurants en werd op de Brussels Beer Challenge 2014 nog uitgeroepen tot beste brut bier ter wereld. Om aan de toenemende vraag te blijven voldoen, breidt Dame Jeanne nu uit.
Het bedrijf heeft daarvoor een geschikte partner gevonden bij Noordheuvel. De beschutte werkplaats is verbonden met de nieuwe productiehal, verzorgt het aankleden en de verpakking van de flessen en voorziet de nodige opslag en logistiek. Patrick Theunissen, zaakvoerder van Dame Jeanne: “Op dit moment hebben wij een productie van 3.000 liter per maand. Voor komend jaar stellen wij een verdubbeling voorop, voornamelijk door de uitbreiding van onze export.”
Ook uniek is dat Dame Jeanne haar diensten aan derden zal kunnen aanbieden. “Brouwerijen die een champagnebier willen maken zullen net als wijnboeren voor hun schuimwijn hier terecht kunnen. Willen ze dat volgende de traditionele methode Champagnoise doen, dan moesten ze steeds naar de moezelstreek in Duitsland of de champagnestreek in Frankrijk uitwijken. Nu kan dat ook hier bij ons.”