Bonache heeft verleden jaar een bruto marge gerealiseerd van 3,5 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarrekening die gedeponeerd werd bij de Nationale Bank. Bonache is als Antwerps bedrijf gespecialiseerd in projectsourcing. De eigen mensen worden op tijdelijke basis gedetacheerd bij klanten als Total, Electrabel of E.On. Ook KMO’s als Sumitomo, Zanzibar, Esas e.a. doen geregeld een beroep op de specialisten van het bedrijf.
Het gaat dan vooral om technische profielen die aan projectmanagement kunnen doen. Bonache stelt technische aankopers aan het werk, administratieve specialisten binnen een managed services contract, bedienden op diverse werven binnen een technische omgeving, technische mensen voor cost control, werkvoorbereiding en engineering, logistieke specialisten enz. Het bedrijf is tevens erkend als search en selection kantoor en heeft onderhand al uiteenlopende profielen kunnen plaatsen in verscheidene sectoren.
Het bedrijf is er in de afgelopen tien jaar in geslaagd om een eigen marktniche op te bouwen in de hr-markt. Zeker in een conjunctureel toch wel heel wankele periode was dit geen evidentie. Het bedrijf is er niettemin in geslaagd om zich door te zetten. In crisistijd aarzelen veel bedrijven nu eenmaal om mensen aan te werven. Ze geven er de voorkeur aan om tijdelijke contracten af te sluiten.
Dirk Verbeeck kreeg Bonache zo’n twee jaar geleden in eigen handen na een management buy-out. Hij stuurt het bedrijf sindsdien aan en oriënteert zich op een trouw cliënteel.
Met een bedrijfsresultaat van 259.000 euro en een winst van 140.000 euro mogen ook de rentabiliteitscijfers van het bedrijf best gezien worden. Die duiden erop dat Bonache in de goede richting zit. Het bedrijf heeft vandaag zo’n 60 mensen op de payroll.