Bij de bedrijven die klant zijn, zitten best grote namen. Het gaat van elektriciteitsnetbeheerder Elia tot de parfumverkoper Ici Paris XL en het advocatenkantoor Liedekerke. “De werknemers van de bedrijven die bij ons klant zijn, krijgen allemaal de inloggegevens van een platform”, zegt Marjolein Bollen, marketingspecialist van BloomUp. “Ze kunnen dan bijvoorbeeld een onlinesessie met een psycholoog boeken. Er zijn meer dan 130 psychologen die meedoen met ons project. De werknemer kan op voorhand aanduiden over welk soort problemen hij wil praten, bijvoorbeeld over stress, een probleem in een relatie of het omgaan met feedback.”
LEES OOK. BloomUp uit Antwerpen verkort wachtlijsten voor psychologische ondersteuning
Lijstjes maken
BloomUp biedt op zijn platform ook filmpjes en artikels aan over allerlei onderwerpen, zoals deconnecteren. En het heeft nu ook een nieuwe app ontwikkeld om het deconnecteren in de praktijk te brengen. “We zetten daarbij in op bewustwording”, zegt Marjolein Bollen. “We laten de werknemer bijvoorbeeld lijstjes maken: wat zet je op plaats één: je werk of je gezin? Als je zelf fysiek dat lijstje moet maken, is dat een goed reflectiemoment. We hebben die app samen met psychologen van de Universiteit Gent en de Thomas More Hogeschool ontwikkeld.”
LEES OOK. Healthtech start-up BloomUp haalt 500.000 euro groeikapitaal op
De Vlaamse overheid heeft BloomUp een subsidie van 450.000 euro gegeven om het platform verder te ontwikkelen. BloomUp, dat tien mensen tewerkstelt en in het Antwerpse bedrijvencentrum The Beacon is gevestigd, wil met het Vlaamse geld een applicatie ontwikkelen waarbij werkgevers concreet te weten komen waaraan ze moeten werken om burn-outs te voorkomen.
LEES OOK. BloomUp zorgt voor snellere mentale ondersteuning jongvolwassenen
Uitvallen voorkomen
“Als er op ons platform in een bepaald bedrijf bijvoorbeeld veel meldingen komen over een hoge prestatiedruk, dan weet de werkgever dat hij daar iets aan moet doen, om te voorkomen dat er meer mensen uitvallen”, zegt Marjolein Bollen. “Alle gegevens op ons platform zijn wel anoniem. De werkgever zal dus niet te weten komen welke werknemers meer vragen over prestatiedruk hebben gesteld.”