Overdag goochelen CIRCUS-zaakvoerders Inge Dreezen en Lien De Naeyer al sinds eind juni 2020 met biologische ingrediënten en bijpassende smaakmakers. Het eindresultaat is een organische culinaire voorstelling met zowel vegetarische als plantbased ontbijt-, lunch- en nagerechten. Nu dimt het ondernemersduo op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 17u en 23u de lichten in hun zaak, om in hetzelfde pand plaats te maken voor hun eigen CIRCUS wijnbar.
Met een focus op pure en natuurlijke dranken trekken ze hun biologische insteek van overdag door tot in de avonduurtjes. “Zelf vonden we dat er nog een tekort is aan gezellige wijnbarretjes in Antwerpen die zich richten op natuurwijnen en andere dranken op basis van wilde gisting. Voor ons is het daarom niet meer dan logisch dat we in lijn met onze keuken ook pure, natuurlijke dranken zullen serveren”, vertellen Inge en Lien.
Natuurwijn is wijn gemaakt zonder alle chemische hulpmiddelen en trucjes die de afgelopen decennia in de conventionele wijnproductie slopen. Zo is tijdens het natuurlijke teelproces bijvoorbeeld het gebruik van, kunstmeststof, chemische pesticiden, suiker, kleurstoffen, dierlijke producten of conserveermiddelen niet toegestaan. Ook de andere verkrijgbare dranken, zoals ciders, komen uitsluitend van lokale Europese telers.