Met deeg van Pizzabol maak je thuis zelf een Napolitaanse pizza. Foto: rr Met deeg van Pizzabol maak je thuis zelf een Napolitaanse pizza. Foto: rr

Belgische start-up verkoopt pizzadeeg: “We willen dat iedereen thuis een lekkere Napolitaanse pizza kan maken”

Pizzabol, een startup die in Leuven uit de grond werd gestampt, voorziet nu ook Antwerpen en de rest van ons land van pizzadeegbollen. “Met het juiste deeg in huis is het plots zo makkelijk om thuis zelf toppizza’s klaar te maken”, zegt oprichter Jonas Van Eyck. “Zelfs in een gewone keukenoven, zonder extra hulpmiddelen.”

Thuiskomen na een vermoeiende werkdag, maar toch graag nog een lekkere pizza eten die niet Dr. Oetker heet? Dat kan met de deeg van startup Pizzabol. Jonas Van Eyck, vader van twee jonge spruiten, noemt zichzelf een pizzafreak. “Zelf verse deeg maken duurt lang, dus thuis begon ik zelf met grotere batches te maken om in te vriezen”, vertelt de Pizzabol-oprichter. “Dat invriezen doet iets speciaals met het deeg. Het wordt makkelijker om met het deeg te werken.”

Altijd handig om deeg te hebben liggen in de vriezer. Ook de vrienden van Jonas wilden graag een voorraad thuis. Ze beslisten om samen een bedrijf op te richten, Pizzabol. “We willen dat er in de toekomst niemand thuis nog een slechte pizza hoeft te eten”, vertelt Jonas. “Je kan de pizzabollen online bestellen en afhalen op verschillende punten of laten leveren met De Fietskoerier.” In Antwerpen kan je je deeg afhalen in koffiebar Black and Yellow in de Nassaustraat.

Oprichter van Pizzabol, Jonas Van Eyck. Foto: rr
Oprichter van Pizzabol, Jonas Van Eyck. Foto: rr

Op naar Napels

Om zijn recept helemaal te finetunen, reed Jonas helemaal naar Napels, de bakermat van de pizza. “Om je pizza echt een Napolitaanse pizza te noemen, moet je aan heel wat kwalificaties voldoen. Het hangt af van het vochtgehalte, de temperatuur waarop je de pizza bakt en de ingrediënten. In theorie, als je tomatensaus van Everyday uit Colruyt gebruikt, kan je al niet meer slagen voor de test van Napolitaanse pizza. In België is het dus bijna onmogelijk om aan alle criteria te voldoen, maar we proberen de stijl zoveel mogelijk te evenaren.”

Beginnen deed Van Eyck met zijn bedrijf in Leuven, maar al snel breidde hij uit naar heel ons land. “Voor het maken van het deeg werken we samen met een lokale bakker. Momenteel probeer ik zelf nog altijd mee te gaan koken, maar als we blijven groeien, wordt het moeilijk om te blijven combineren met mijn job en gezin.”

Pizza gemaakt met deeg van Pizzabol. Foto: rr
Pizza gemaakt met deeg van Pizzabol. Foto: rr