Afbeelding10 Foto Filip Spoelders

Bekende ijskar in Lint maakt plaats voor ijs- en koffiebar: “Assortiment met eigen bereidingen zal stevig uitbreiden”

LINT - Na acht jaar met zijn ijskar aan de Duffelsesteenweg te hebben gestaan, opende Quinten Van Houtven zijn ijs- en koffiebar in Lint. “Nu heb ik de mogelijkheid om meer nieuwigheden te creëren.”

De voorbijgangers aan de Duffelsesteenweg zullen de authentieke ijskar van d’Roomijs wel kennen. “Die was van mijn nonkel die een ijssalon in Heist-op-den-Berg heeft. Ik heb jaren vakantiewerk bij hem gedaan. Toen ik die kar zag staan terwijl er niets mee gebeurde, besloot ik om ze op te knappen en in Lint te beginnen”, vertelt Quinten.

 

Quinten serveert zijn vers bereid ijs nu in zijn ijs- en koffiebar. Foto Filip Spoelders

Dat was in 2014. Acht jaar later vond hij het tijd om een nieuwe stap te zetten. “Het was niet mijn bedoeling om een koffiebar te beginnen. Maar eind vorige zomer voelde ik dat er iets moest veranderen. Ik heb ook een schrijnwerkerij en ik was tot ’s avonds laat in de weer om ijs bij te vullen en bestellingen klaar te zetten.”

Verbouwingen

Quinten trok in het pand waar vroeger Studio Elle, nu een beetje verder op de Liersesteenweg, was gevestigd. “Gedurende drie maanden heb ik samen met mijn vriendin tot in de vroege uurtjes verbouwd. We hebben alles zelf vernieuwd. Nu heb ik een ruimer atelier waar ik diverse nieuwigheden en nieuwe smaken kan maken.”

De ondernemer blijft zijn schrijnwerkerij behouden en schakelt een vast personeelslid in om de ijs- en koffiebar te leiden. “Ik kom ’s namiddags ook langs en maak zelf het ijs, de ijspralines, frisco’s en ijstaarten. Deze laatste zijn alleen op bestelling verkrijgbaar.”

 

De authentieke ijskar heeft plaats gemaakt voor het ijssalon.

Meer bereidingen

Voorbijgangers kunnen een ijsje nemen met één of meerdere bolletjes van de twintig verse smaken, ijs in dozen van één liter of ze kunnen koffie en thee meenemen voor onderweg. “Als het moet, kunnen we het aantal smaken nog verder uitbreiden. Ik werk overigens vooral met lokale producten.”

In de bar mogen de gasten de volgende weken en maanden alleen maar meer bereidingen verwachten. “Nu serveren we al ijscoupes en pannenkoeken en onze drankenkaart wordt gekenmerkt door huisgemaakte limonades. Dat aanbod ga ik stelselmatig uitbreiden met verschillende soorten wafels, andere smaken van ijspralines, appelstrudel, kleine ijstaartjes, Amerikaanse pancakes tot zelfs een ontbijt met een zoete toets.”