Dat de organisatoren van de Belgische Grote Prijs Formule 1 er alles aan doen om ook volgend jaar het circuit op de kalender te houden, is duidelijk. Daar hebben ze zelfs een unicum voor over, want voor het eerst strijkt er een restaurant neer op het circuit. “Het is gek, hé”, zegt Luc De Laet, die met Fuego aan de voet van de Raidillon staat. “Je kan hier letterlijk de auto’s voorbij horen scheuren en tegelijk wat eten.”
Toegankelijk
“De organisatie kwam even geleden bij ons aankloppen omdat ze naast de vele frieten en hamburgers ook ‘iets anders’ wilden aanbieden aan de bezoeker. Ik ben daarop ingegaan omdat het iets nieuws was en we al eens graag andere evenementen doen. We staken bijgevolg de koppen bij elkaar en dan was het geklonken”, zegt een stralende Luc De Laet.
Wat kunnen de bezoekers op het circuit van Spa verwachten bij Fuego? “We bieden geweldige vlees-, vis- en vegetarische menu’s aan met uiteraard ook bijhorende dranken en garnituren. Het was niet de bedoeling om het high level te maken omdat het belangrijk is dat het toegankelijk is voor elke bezoeker, die graag eens uitrust tussen races door. Het is niet uitgebreid, maar wel goed. En het is vrij toegankelijk. Maar mensen die graag zeker zijn van hun plekje kunnen online reserveren.”
Band met circuit
De Laet heeft zelf ook een band met het circuit. “Dat klopt, want vroeger kwam ik hier met de moto graag rijden. Waar we nu staan, aan de Raidillon, is mijn favoriete stuk. Je gaat zo steil naar boven, naar een niemandsland eigenlijk. Dan moet je bijsturen voor de knik die komt om vervolgens de gaskraan open te trekken. Ik ben eens uit de bocht gegaan en dan vroeg mijn vrouw wel om de moto te verkopen. Dat heb ik uiteindelijk gedaan. Het verstand komt met de jaren”, vertelt hij.
Of De Laet nu het F1-circuit gaat culinair gaat veroveren? “Wel, het valt af te wachten hoe tevreden de organisatie is, maar ik zie het zeker zitten om de wereld rond te reizen. Dus ik wil graag opnieuw samenzitten met F1.”