Nick Alliet en Wim Baelen zijn eveneens de zaakvoerders van de cafés Bar Aan ’t Spoor en Theatercafé in Mortsel en van Bar Aan ’t Scheld in Antwerpen. Daar zal hun nieuwe Red Fox al zeker van de tap en uit de fles worden geschonken.
De twee ondernemers brouwen sinds 2021 hun eigen bier met Fusee. “De verdeling van onze Fusee groeit gestaag verder en wordt in verschillende cafés in de provincie geschonken. We zijn begonnen met het brouwen van vierduizend liter, ondertussen zitten we aan 24.000 liter. De afgelopen anderhalf jaar hebben we werk gemaakt van een tweede bier”, zegt Nick.
Dit is Red Fox geworden. “We gingen opnieuw op zoek naar zoveel mogelijk lokale en Belgische producten. Verse braambes en een speciale wijngist zorgen voor de frisse en fruitige smaak met een zurige toets. Wit druivensap brengt de mooie kleur tot zijn recht. Het is zeker geen zoet fruitbier maar een aangename dorstlesser met een alcoholpercentage van 4,8 procent.”
Kunst en muziek
Voor Fusee kozen Nick en Alliet voor de Belgische peer als ingrediënt. Het etiket werd net als bij Fusee opnieuw ontworpen door een kunstenaar. Ook een luistertip om het bier bij te drinken wordt vermeld. “Mijn vrouw Eline Rasker maakte het etiket terwijl we de song Ghostboy van Gabriel Rios als tip geven om op te zetten om een Red Fox bij te drinken.”
Wim Baelen en Nick Alliet lanceren hun nieuwste bier zondag op de nationale feestdag met een Bas Fest bij Bar Aan ’t Spoor op de Liersesteenweg van Mortsel. Vanaf 12 uur staat er een foodtruck. Dj Livado en The Great Pretenders zorgen voor de muziek.