ECC vervaardigt ingrediënten voor gespecialiseerde chocoladeproducten sinds 1993. Vandaag maakt ECC een ruim assortiment industriële gespecialiseerde chocoladeproducten en -decoraties in verschillende smaken en kleuren (staafjes, krullen, stukjes, blaadjes, schilfers …). Het bedrijf met chocoladefabriek en magazijn in Malle bevoorraadt tal van klanten, zoals koekjesfabrikanten, bakkerijen, zuivelbedrijven, ijsproducenten, zoetwarenfabrikanten en cateringbedrijven.
Wim Debedts, Vice President Food Manufacturers West-Europa bij Barry Callebaut: “We hebben al jaren een goede relatie met ECC en geloven sterk in de groeimogelijkheden op het gebied van specifieke, industriële ingrediënten voor gespecialiseerde chocoladeproducten. De overname zal ons helpen onze marktpositie verder te verstevigen dankzij ECC’s unieke knowhow en het uiterst flexibele productieproces in zijn Belgische vestiging.”
Eric Van Tichelen, Managing Director van ECC: “Ik ben heel trots op wat we hebben opgebouwd. Bijna dertig jaar geleden zijn we van nul begonnen met het maken van gespecialiseerde chocoladeproducten. Door de Barry Callebaut Group te vervoegen kan ECC sneller groeien. Dankzij het omvangrijke verkoopnetwerk zullen we nieuwe klanten en nieuwe markten bereiken en zo onze unieke waardepropositie nog beter beklemtonen.”
De overname wordt naar alle verwachting de komende maanden afgerond.