Het idee voor het verrassende drankje ontsproot toen Joeri een cocktail aan zijn stiefvader Robbie wilde opdragen. Drie maanden geleden kroop Robbie door het oog van de naald toen hij een hartaanval kreeg tijdens het hardlopen. “Gelukkig gebeurde het in het stadscentrum en wisten enkele omstaanders hem te reanimeren”, vertelt Joeri. Vandaag is Robbie mits een hartkastje gelukkig opnieuw de oude.
“Omdat zo’n gebeurtenis alles in een ander perspectief plaatst, leek het me leuk om een cocktail aan hem op te dragen”, zegt de jonge barman. “Wanneer we samen dineren, eindigen we vaak met een kaasplankje en een glaasje port. Vandaar de gedurfde combinatie.” De geitenkaas haalt Joeri bij een Portugees winkeltje op het Sint-Jansplein. Door die vacuüm te trekken en tien minuten te verhitten, krijgt de drank uiteindelijk de authentieke kaassmaak. “De paprikakorst errond geeft een lichtpikante touch.”
En de dessert-traditie in cocktailvorm valt duidelijk in de smaak. Eind april wist Joeri de eerste plaats te bemachtigen op de nationale Graham’s wedstrijd en een maand later ging hij met zilver aan de haal in het Portugese Porto. “De kaas schrikt klanten soms af, maar ik merk dat ze telkens positief verrast zijn”, meent de barman. “Intussen hebben we al zo’n driehonderdtal Robbie’s verkocht.” En dat is een goede zaak, want per cocktail doneert cocktailbar Belroy’s 1 euro aan onderzoek naar hartaandoeningen.