Let maar even op: het merk Balmoore zal het ongetwijfeld maken. Ken Darcis, een student aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen lanceert een eigen collectie ondergoed. Niet zomaar ondergoed. Zijn shorts zijn gemaakt uit pulp van bamboe. Ze zitten lekker, ze zijn zacht en ze zijn dan ook nog eens ecologisch verantwoord.
Aan de Karel de Grote Hogeschool wordt de economische theorie geregeld gekoppeld aan de praktijk. De studenten worden ertoe gemotiveerd om economische initiatieven te nemen die hen de reële uitdagingen van het bedrijfsleven leren kennen.
Ken Darcis, student Internationaal Ondernemen is al vele jaren gebeten door de ondernemersmicrobe. De 23-jarige droomt al jaren van een eigen kledingbedrijf en heeft nu de eerste stappen gezet om een eigen collectie op de markt te brengen. Hij kiest daarbij niet voor de makkelijkste weg: “Het is niet evident om in deze business door te breken zonder immens kapitaal of naam in de modewereld,” zegt hij. “Daarom wil ik klein beginnen, en wel met een basic product: ondergoed.”
Maar geen gewoon ondergoed. “Met het merk Balmoore wil ik me differentiëren van het dagdagelijkse aanbod,” zegt Ken. “Het ondergoed dat ik ontwikkel, is gebaseerd op de pulp van bamboe, een ecologische grondstof die zacht, sterk en gezond is. Daarnaast is de boxershort op alle vlakken geoptimaliseerd voor meer comfort en kwaliteit.”
Ken legde daartoe op de beurs in Istanboel contacten met Turkse ondernemers. Hij leerde er het textiel kennen dat aangemaakt werd uit de pulp van Chinees bamboe. Vandaar zijn idee om er ondergoed mee te maken. Met de steun van zijn Turkse leveranciers bouwde hij zijn project Balmoore uit. Hij zorgde voor de design en het concept terwijl de Turkse fabrikant het eigenlijke product aanmaakte.
Om de productie van zijn innovatief idee te kunnen opstarten, zoekt Ken Darcis nog altijd wat steun bij vroege intekenaars. Via crowdfunding wil hij 7000 euro ophalen. “Het kapitaal dient om de eerste productiecyclus te draaien en het merk op de Antwerpse Lingerie Pro Trade Fair te vertegenwoordigen. Mensen die een boxer nu bestellen mogen ze hopelijk enkele weken later in de bus mag verwachten.”
Met nog maar enkele dagen te gaan staat de teller inmiddels al op 6700 euro, het ziet er alvast goed uit voor Ken Darcis, en zijn boxers.
De foto met het vliegtuig? Een geslaagde fotoshoot waarbij hij de steun kreeg van het vliegtuigbedrijf Aviation Factory op Deurne.