Afbeelding5 Foto RR

Starter van de week: ballenraper, onderhoudsman en nu eigenaar van Antwerp Golf School

AARTSELAAR – Kris Van Ingelgem (49) wordt samen met Bie Gys (45) de nieuwe eigenaar van Antwerp Golf School (AGS). De man begon als jobstudent, was ballenraper, en later ook onderhoudsman of ‘greenkeeper’. Met deze grote stap gaat de droom van Kris in vervulling. Gisteren hield de school opendeur.

“Vandaag bereik ik een nieuwe mijlpaal in mijn professionele loopbaan” zegt Kris Van Ingelgem. “Met trots kan ik meedelen dat ik samen met mijn echtgenote Bie Gys alle aandelen van de golfschool heb overgenomen.” Kris begon als onderhoudsman bij de golfschool aan de Groenenhoek in Aartselaar en maakt met deze grote stap zijn droom waar. Na enkele jaren als jobstudent-ballenraper te hebben gewerkt, bleek al gauw dat een job als greenkeeper hem lag.

“Deze job bevat een mooie mix van agronomie, werken in de natuur, technische en mechanische vaardigheden en af en toe eens tot in de perfectie een golfbaan voorbereiden voor een belangrijk tornooi”, vertelt Kris. “Ik heb me in Schotland omgeschoold tot greenkeeper. Ik heb daar geleerd hoe je op een duurzame manier een golfbaan kan beheren.”

 

Kris en Bie maken hun droom waar bij AGS. Foto RR

In 2013 kocht Kris zijn eerste aandelen van AGS en schopte hij het tot manager. Met zijn vrouw kocht hij nu de overige aandelen van Peter Van de Mosselaer over die de voorbije zes jaar de golfschool leidde.

Bie Gys zal zich inzetten voor de G-sport op de golfschool, en zal achter de schermen ondersteuning bieden aan het management. Bie: “De golfsport is een fantastische familiesport die je kan beoefenen over alle generaties heen, over alle sportieve niveaus heen. Door het unieke handicapsysteem ben je al snel geïntegreerd in het golfspel en speel je samen met ervaren of startende golfers.”

Met ongeveer achthonderd leden en tweehonderd oefenlidmaatschappen is Antwerp Golf School nog steeds toonaangevend in het aanbieden van golfopleidingen. Vele golfers die gestart zijn op AGS stromen later door naar een grotere infrastructuur.