Het is bekend dat bakkerijen het momenteel enorm moeilijk hebben. Het bakkerspaar Sam en Carolien geeft op een blad papier dat aan de etalage hangt zelf uitleg waarom het na elf jaar hard werken beslist heeft om zijn levenswerk stop te zetten. Dit jaar werd bakkerij Dingenen nog tot de beste bakker van Nijlen verkozen door Het Nieuwsblad.
Een combinatie van factoren leidde nu tot de drastische beslissing. In de eerste plaats de torenhoge energieprijzen, die niet alleen voor een ambachtelijke warme bakker heel zwaar wegen, maar ook een impact hebben op het koopgedrag van de consument. Ook de moeilijke zoektocht naar personeel speelde een rol. De bakkerij vond geen nieuwe bakker, waardoor de zaakvoerder dag en nacht moest werken, vermits het paar nog een bekend ijssalon waar je ook kleine snacks kan eten, in Nijlen heeft. Hierdoor zag hij amper nog zijn gezin en kinderen.
Ijssalon
Dit alles noopte het koppel tot het doorhakken van de zware knoop. Ze bedanken iedereen voor het vertrouwen in de kwaliteit van de producten en gaan zich nu volledig focussen op hun ambachtelijk ijssalon Dingenen, waar woensdag met deze zwoele herfsttemperaturen toch weer mensen een lekkere dame blanche in een potje met chocoladesaus en een dikke toef slagroom kwamen kopen. Hopelijk kan dat cadeau van een late ijsjesherfst wat troost bieden, want de bakker wenst geen verdere info te verstrekken in hoeverre de energieprijzen de doorslag hebben gegeven. Het koppel heeft het nog té moeilijk met de stopzetting.
In september 2018 sloot in de Sint-Martinusstraat in Halle bakkerij Sint-Martinus. In totaal was bakker Dirk Hillen 37 jaar bakker geweest, en zijn lichaam begon slechter te recupereren van al hat nachtwerk. Een treurende klant bestelde toen 120 ‘frangipannekes’ om in te vriezen, omdat ze die gebakjes met een kers op van bakker Hillen ging missen.