SINT-NIKLAAS – Zomerse temperaturen en dan verlang je naar iets fris. Dat kan bij ontbijt- en lunchbar Arketto in Sint-Niklaas. Zij introduceren ijstaco’s, een origineel ijsrecept dat al langer een rage is in de VS en Australië.
Moreno Adriaenssens baadt samen met zijn moeder Karin Collier in het hartje van Sint-Niklaas horecazaak Arketto uit. De jonge zaak, die vorig weekend haar éénjarig bestaan mocht vieren, besloot dat het tijd was voor iets nieuws. Moreno, die de ijstaco’s op Instagram voorbij had zien komen, was meteen voor het idee gewonnen.
“Dit is vrij uniek, want nog niemand in België serveert dit. Ik heb zelf een bakkerij waar ik macarons maak. Na wat experimenteren met verschillende recepten konden we vrij snel van start gaan”, aldus Moreno Adriaenssens.
De taco’s zijn geplooide koekjes van ijshoorndeeg gekleurd met plantaardige kleurstoffen wat zorgt voor een leuk effect, met daartussen ijs, fruit en snoep. Je kan zelf je ijssmaak kiezen en ook de snoepjes zijn variërend. Je kan deze kleurige zoetigheid zowel ter plaatse verorberen als meenemen voor onderweg.
Tijdens de week kan je bij Arketto voornamelijk terecht voor ontbijt en lunch, in het weekend zijn ook de brunches heel populair. Naast huisgemaakte quiches à la minute hebben ze ook veel vegan recepten op het menu staan.