Met deze verwezenlijking draagt paybonsai bij tot een reductie van 1.228 ton CO2 per jaar. Hun meer dan 82.000 gebruikers kunnen door het gebruik van de app, en het planten van de bomen, iets terugdoen voor de planeet en mee de opwarming van de aarde tegengaan. paybonsai is beschikbaar via Google Pay en andere e-wallets. Vorig jaar haalde paybonsai nog 2,5 miljoen euro aan extern kapitaal op om hun ambities kracht bij te zetten.
Mijlpaal
Peter Op de Beeck, oprichter van paybonsai, is verheugd. “100.000 bomen kunnen planten is een enorme mijlpaal in de evolutie van paybonsai. Met paybonsai kunnen gebruikers een positieve impact hebben op de planeet, zonder dat ze daarvoor opofferingen hoeven te doen of hun levensstijl hoeven te veranderen. Het draait allemaal om “Dezelfde gewoonten. Dezelfde jij. Grotere impact.” We zijn vereerd dat zoveel gebruikers dezelfde visie delen als wij om de planeet terug te betalen. #PayBackThePlanet”, klinkt het.
Paybonsai werkt samen met Eden Reforestation Projects als duurzaamheidspartner. Per 10 transacties plant paybonsai samen met Eden een mangrove boom in Madagaskar. Ze helpen hiermee niet alleen de planeet, maar ondersteunen ook de lokale bevolking. Zo werden er al voor 10.241 dagen aan werk gecreëerd dankzij de samenwerking.
Events
Dit zomerseizoen slaat paybonsai ook de handen in elkaar met evenementen zoals onder andere SMA(A)K, HAP, Aper’eau en Festival Onder Vrienden. Hiermee zullen het aantal transacties met de app, en dus het aantal geplante bomen, opnieuw sterk stijgen.
Meer info op: www.paybonsai.com