flavr_-team_cflavr FLAVR team (c) FLAVR

Antwerpse FLAVR valt in de smaak bij investeerders

FLAVR team (c) FLAVR
FLAVR team (c) FLAVR

FLAVR is pas begin dit jaar opgericht door Alexander Van Laer (25) en Moos Tits (28) en heeft nu al 450.000 euro opgehaald bij Vlaamse investeerders. De start-up biedt een marktplaats voor ‘foodsharing’ tussen particulieren. Het laat iedereen genieten van huisbereide gerechten die de dag zelf zijn klaar gemaakt door ca. 1 200 geregistreerde thuis- en hobbykoks uit de omgeving. Reeds 5 000 foodies probeerden FLAVR uit en in het totaal werden al meer dan 7 000 maaltijden verkocht.

Met de recente financiële injectie kan het bedrijf zijn ambitieuze groeiplannen verder uitrollen in België. FLAVR behoort tot het nog selecte kransje van Belgische start-ups in de deeleconomie en vervult een faciliterende rol. Daarnaast zorgt FLAVR voor dat duwtje in de rug voor hobbykoks naar horecaondernemer of cateraar.

In maart kaapte FLAVR de hoofdprijs weg in de prestigieuze pitchwedstrijd South by Southwest (SXSW) in de Verenigde Staten. FLAVR bleek uit meer dan zestig internationale start-ups te overtuigen. Durfkapitaalfonds Volta Ventures merkte dit ook op en besloot  de kapitaalronde van 450.000 euro in de Antwerpse start-up te leiden.

“We waren onder de indruk van de gedrevenheid van het team”, zegt Frank Maene van Volta Ventures. “Verder trok de schaalbaarheid van het business model ons aan. Er zijn bijvoorbeeld geen legers van thuisbezorgers nodig want de consument gaat de maaltijd zelf afhalen in de buurt. FLAVR heeft acht fulltime medewerkers in dienst en werkt met een aantal freelancers.”
Frank Maene neemt met Stefan Tournoy (o.a. Vente Exclusive) en de twee oprichters een zitje in de raad van bestuur.

“De investering zal ons in staat stellen nieuwe chefs te rekruteren en ons online platform verder uit te werken”, verklaart CEO Alexander Van Laer. “We focussen op de kleinere gemeentes. Daar zijn, in tegenstelling tot de grootsteden, minder alternatieven voor mensen die niet dagelijks zelf willen of kunnen koken.”

FLAVR-chefs worden verondersteld de richtlijnen van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) in acht te nemen, waar ze  officiële toelating moeten aanvragen. Een controle van het FAVV is mogelijk. Elke chef staat in voor de kwaliteit van zijn maaltijd en is bijgevolg aansprakelijk als er iets misloopt. Concreet:  FLAVR-chefs zijn niet automatisch gedekt via FLAVR of via een standaard familiale verzekering. Het platform raadt hobbychefs aan met hun verzekeringsmakelaar contact te nemen hoe zich best in te dekken.
Meer info ook op Facebook.