DelReY_shooting_1_00029

Antwerpse chocolatier maakt wereldreis in 9 smaken

ANTWERPEN – DelRey brengt een ode aan de herkomst van chocolade en doet dat met een signatuurcollectie pralines. Daarvoor maakt het Antwerpse familiebedrijf gebruik van originechocolades en gebalanceerde smaakcombinaties uit 9 gerenommeerde chocoladelanden.

“Als natuurproduct wordt de smaak van chocolade bepaald door de bodem en de wijze waarop de cacaobonen verbouwd en verwerkt worden. Met onze nieuwe signatuurcollectie keren we terug naar de roots van het product. Door de smaken te verwerken in de chocoladeganaches, verkrijgen we een authentieke smaak die nauw aansluit bij de eigenheid van elke chocolade”, klinkt het bij DelRey dat al meer dan 60 jaar een begrip is voor chocoladeliefhebbers in Antwerpen.

De reis om de wereld in 9 smaken gaat van start op het Indonesische eiland Java en maakt ook haltes in Madagaskar, Venezuela, de Dominicaanse Republiek en het Afrikaanse eiland São Tomé. In Brazilië en Peru worden telkens twee smaken bovengehaald.

Bijzondere technieken

De additionele aroma’s in de chocolade komen op een natuurlijke wijze tot stand. Zo wordt de smaak van lokaal aangeplante vruchten aan de cacaobonen tijdens het fermentatieproces toegevoegd en niet bij of na de verwerking ervan tot chocolade. Bij het nog relatief onbekende procedé van dubbele fermentatie wordt het karakter van de chocolade zelf ontwikkeld in een eerste fermentatie, waarna diverse vruchten of andere ingrediënten aan de chocolade worden toegevoegd in een tweede fermentatie.