Johan Spruytte, Marina Nozdrina, Seppe Somers en Danny Erreweyaert Johan Spruytte, Marina Nozdrina, Seppe Somers en Danny Erreweyaert aan het ijsjeskraam van De Zuivelboer. Foto: IF

Antwerpse chemiereus kiest voor desserts van Essense Zuivelboer: “Een smakelijk voorbeeld van samenwerken met lokale producten”

Medewerkers van Evonik smullen in het bedrijfsrestaurant van heerlijke desserts van De Zuivelboer uit Essen. De chemiereus vroeg cateraar Food&i om met verse, lokale producten te werken. “Daar zijn onze rijstpap en pudding een smakelijk voorbeeld van”, reageert Seppe Somers van De Zuivelboer.

“Het aanbieden van verse en lokaal geproduceerde zuivelproducten aan onze medewerkers past perfect in onze visie rond duurzaamheid”, zegt Danny Erreweyaert, Communicatie & Facility Manager bij Evonik. “Zowel wij als onze cateraar Food&i zijn grote voorstanders van lokale producten. De korte keten heeft ook een positieve impact op de CO2-uitstoot.”

In het bedrijfsrestaurant van Evonik smullen ze van verse desserts van de Essense Zuivelboer. Foto: IF

“Tijdens een bezoek aan De Zuivelboer, het bedrijf van de familie Somers in Essen, waren wij aangenaam verrast en onder de indruk van hun werkwijze. Hun circa 120 koeien leveren ongeveer 1 miljoen liter melk per jaar, waar zij verse desserts mee bereiden. Dat verschil proef je echt, als je hun vanille-, chocoladepudding of rijstpap probeert. Die smaakervaring willen we met zoveel mogelijk mensen delen en daarom besloten we om desserts van De Zuivelboer bij Evonik aan te bieden in ons bedrijfsrestaurant. Recent beloonden we medewerkers, die een opruimactie van zwerfvuil organiseerden, met een vers ijsje van De Zuivelboer”, vertelt Danny Erreweyaert.

“Vroeger dachten mensen dat melk beschermde tegen schadelijke stoffen, maar inmiddels weten we dat dit een mythe is. Toch blijft zuivel voor velen een vaste waarde.”

Danny Erreweyaert

“Hoewel er tegenwoordig veel alternatieven bestaan voor zuivel, blijft het een belangrijk en geliefd product, zeker in het havengebied en de chemische sector”, vertelt Danny Erreweyaert. “Vroeger dachten mensen dat melk beschermde tegen schadelijke stoffen, maar inmiddels weten we dat dit een mythe is. Tegenwoordig beschermen werknemers zich met beschermingsmiddelen als maskers, handschoenen en speciale kleding. Toch blijft zuivel een vaste waarde voor velen. Dankzij de samenwerking tussen Food&i, Evonik en De Zuivelboer kunnen ook de medewerkers in het havengebied genieten van een heerlijk potje lokale zuivel”, besluit Danny Erreweyaert van Evonik.

120 koeien van De Zuivelboer leveren bijna 1 miljoen liter melk per jaar. Foto: IF

“Als cateraar bieden wij onze klanten formules volledig op maat”, pikt Frank Wubben, directeur van Food&i in. De samenwerking met Evonik en De Zuivelboer is een uitstekend voorbeeld van hoe we inspelen op specifieke behoeften van klanten. Zo dragen we bij aan de lokale economie en aan het welzijn van onze gasten in het bedrijfsrestaurant, die dagelijks kunnen genieten van hoogwaardige zuivelproducten.”

“Elke ochtend om zes uur melken we onze koeien. Daarna verwerken we de melk tot zuivelproducten die we nog dezelfde dag uitleveren. Verser kan niet. Bijna rechtstreeks van onze koeien op uw bord. Veel korter kan de keten niet zijn”

Seppe Somers

“Wij waren blij verrast met de vraag van Food&i om onze desserts te leveren bij Evonik”, legt Seppe Somers van De Zuivelboer uit. “Ondertussen zijn mijn broer Wim, zijn vrouw Anouk en ik de vijfde generatie van ons familiebedrijf. Elke ochtend om zes uur beginnen we met het melken van onze koeien. Daarna verwerken we de melk tot zuivelproducten die we nog dezelfde dag uitleveren aan onze verkooppunten. Verser kan niet. Bijna rechtstreeks van onze koeien op uw bord. Veel korter kan de keten niet zijn”, lacht Seppe.

“We kregen zelfs al vragen van medewerkers van Evonik waar ze onze pudding en rijstpap buiten hun bedrijfsrestaurant nog kunnen kopen, om er ook buiten het werk van te genieten. Intussen zijn er in de regio Noord-Antwerpen verschillende verkooppunten waar ze daarvoor terecht kunnen”, geeft Seppe Somers nog mee.