ANTWERPEN – Na een veelbelovende start in Kasteel Sterckshof in Deurne vorig jaar, strijkt Ampersand op 9 september neer in De Serre in Antwerpen. Met Timothy Tynes van Atelier Maple, Nathan van Echelpoel van Nathan, Wouter Van Steenwinkel van Ardent en Gino Lemmens van Les Années Folles staan er weer heel wat chefs van eigen bodem op het culinaire event.
Ampersand is een culinair festival dat zich richt op liefhebbers van muziek en lekker eten. Zes getalenteerde en bekroonde chefs verzorgen samen met negen opkomende dj’s een sfeervolle avond.
Nathan van Echelpoel van Nathan uit Antwerpen staat er voor de tweede keer. Bart Gils van Signatuur uit Hoogstraten en Alex Verhoeven van Fleur de Sel uit Kasterlee zijn er ook opnieuw bij. “We waren aangenaam verrast door de goede organisatie en het succes van de eerste editie van Ampersand. Uiteraard wilden we opnieuw meedoen”, aldus Nathan van Echelpoel. Ze krijgen nu het gezelschap van de Antwerpse chefs Gino Lemmens van Les Années Folles, Timothy Tynes van Atelier Maple en Wouter Van Steenwinkel van Ardent.
De zes chefs zullen in drie duo’s back2back koken, een concept uit de muziekwereld waarbij twee dj’s hun muziek tot een mooi geheel mixen. Timothy Tynes slaat de handen in elkaar met Alex Verhoeven en Bart Gils met Gino Lemmens. Nathan van Echelpoel vormt met Wouter Van Steenwinkel een Antwerps duo. Ze voorzien een 4- of 7-gangenmenu met al dan niet aangepaste bieren of wijnen.