Ze maken er een erezaak van om de vaste vervoerders te blijven van de olifanten in de Antwerpse Zoo en Planckendael. “Wij steunen alles wat echt Antwerps is,” zegt zaakvoerder Dennis Anthony van het kranenverhuurbedrijf Anthony Cranes uit Wilrijk. De onderneming is altijd op zoek naar goede kraanmachinisten.
Dennis en Benjamin Anthony hebben hun kraanbedrijf Anthony Cranes uiterlijk in 2011 opgezet en ondertussen al een merkwaardig traject afgelegd. Ook hun zus Sofie kwam uiteindelijk mee in het bedrijf. Samen hebben ze hun jonge start-up opgebouwd tot een gerespecteerde runner-up op de kranenmarkt waar ook de gevestigde waarden een beroep konden op doen.
“Wij hebben een aantal vaste klanten die geregeld een van onze vijf mobiele torenkranen inschakelen”, zegt SDennis Anthony. “Maar we leven daarnaast ook van de dagdagelijkse telefoontjes van bouwbedrijven die zegmaar morgen al onmiddellijk een kraan nodig hebben. Wij gaan daar op in. Wij gaan er in dit opzicht van uit dat we een interventie binnen het kwartier kunnen uitvoeren.”
De hoogste mobiele torenkraan van Anthony Cranes gaat 37 meter hoog, de kleinste 21 meter. “Niet direct nieuwe kranen maar jonge tweedehandsinstallaties. Overigens niet allemaal in dezelfde kleuren. Het gaat ons in eerste instantie om de goede service. Overigens was onze eerste kraan effectief een tweedehands van Kranen Michielsens.”
Anthony Cranes werkt nu met zo’n 8 vaste mensen en heeft zich naast het eigenlijke hijswerk ook toegespitst op de verhuur van allerlei hulpmaterialen zoals palethaken of betonblokken.
Niet makkelijk: het vinden van goede machinisten. Die moeten immers vlot kunnen omgaan met grote bakbeesten, de kraan ter plaatse transporteren van het atelier naar de werf, de kraan vervolgens opzetten en de nodige opdrachten uitvoeren. “Het is alvast niet evident om zo’n vakmannen te vinden. Overigens zit mijn broer Benjamin vandaag ook nog geregeld op een kraan.”