Akuakate

Akuakate is eerste Antwerpse avocadobar

ANTWERPEN – Met Akuakate krijgt Antwerpen haar allereerste avocadobar. De gloednieuwe hotspot is het geesteskind van lokale ondernemers Stijn Hillebrant en Sarah Tondeur, die zich lieten inspireren door een reis naar Mexico.

De smaken, geuren en kleuren van Centraal- en Zuid- Amerika lopen als een rode draad door de menukaart. Avocado is uiteraard het begin- én eindpunt van Akuakate, maar je kan er ook proeven van pro-biotische huisgemaakte kokosyoghurt, Venezolaanse arepa’s en cornbread French toasts.

“Alle gerechten zijn vegetarisch en we serveren ook een groot aantal vegan, gluten- en lactosevrije opties. Zo is het cornbread gemaakt van mijn unieke glutenvrije mix van 6 verschillende bloemsoorten. Vleesliefhebbers kunnen dan weer kiezen voor bacon on the side”, aldus Stijn Hillebrant.

De 29-jarige Sarah Tondeur is al sinds haar 21e zelfstandige. Naast de avocadobar is Sarah ook eigenaar van hospitality agency Smash Team. De 31-jarige Stijn Hillebrant kennen we al van de populaire Antwerpse kapperszaak Costa del kapsalon, die sinds 2014 bestaat. Terwijl Sarah zich ontfermt over het management is Stijn verantwoordelijk voor het creatieve aspect van Akuakate. Hun gedeelde passie voor reizen en een bewuste levensstijl weerspiegelt zich in de originele gerechten die Stijn creëert.

De naam Akuakate verwijst trouwens naar het Spaanse aguacate én het originele Azteekse woord voor avocado. Daarmee brengen Stijn en Sarah hulde aan de oorsprong van de populaire vrucht.