Ze screenen al geruime tijd de Limburgse markt op zoek naar een lokaal bedrijf dat ze zouden kunnen overnemen. Het beveiligingsbedrijf AEV Vochten uit Merksem groeit helemaal uit zijn kleren en heeft daartoe al verscheidene kleinere bedrijfjes overgenomen. Onlangs ook nog het klantenbestand van Dewolf Security uit Leuven. “Limburg is evenwel geen makkie”, geeft zaakvoerder Mark Vochten toe. “Maar we komen er wel.”
De donkere winterdagen zijn altijd extra drukke dagen bij AEV Vochten. Nogal wat mensen voelen zich dan niet zo veilig meer. Er wordt effectief ook meer ingebroken.Statistieken hebben het over liefst 65.000 woninginbraken…. De internationale gebeurtenissen van de laatste weken versterken die gevoelens. Dan worden er ook meer alarmsystemen, inbraakbeveiligingen, camerabewakingssystemen en toegangscontroles besteld.
“Het loopt inderdaad best lekker”, zegt Mark Vochten. “Onze orderportefeuille zit helemaal vol. En we moeten daar niet flauw over doen: de stijgende criminaliteit creëert voor ons een omgeving waarin we goed kunnen presteren. We kunnen de bestellingen vaak nauwelijks volgen. We werken op een hard tempo om alles tijdig in orde te krijgen.”
AEV Vochten is als bedrijf gegroeid uit het initiatief van vader René Vochten die in de jaren zestig vooral elektriciteitswerken uitvoerde. Geregeld ook in opdracht van beveiligingsfirma’s. Het leek dan ook logisch om de markt te verruimen en eveneens in de beveiligingsmarkt te stappen. Op termijn zijn daaruit twee afzonderlijke firma’s gegroeid. Vochten is onder zoon Kurt Vochten op de markt van de elektriciteit en de domotica gebleven. AEV Vochten is dan met Mark de beveiligingsmarkt opgegaan.
Enkele tijd terug heeft AEV Vochten met de overname van de beveiligingsfirma Muylle uit Roeselare een eerste grote expansiefase ingezet. Vandaag zijn er ook enkele kleinere firmaatjes in Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant overgenomen. Nu Limburg dus nog.
De twee firma’s blijven ondertussen stevig in familiehanden. Met een omzetcijfer van 4 miljoen euro (AEV Vochten) en 3 miljoen euro (Vochten) worden globaal zo’n 50 mensen tewerkgesteld.