STABROEK/ANTWERPEN/WIJNEGEM – Kraanbedrijven Aertssen Kranen en Michielsens zijn door Total Antwerpen gecontracteerd voor hijswerken bij turn arounds en onderhoudswerkzaamheden. De kraanbedrijven bundelen hun krachten en jarenlange ervaring op het Total platform in een joint venture voor een vijfjarencontract.
De komende vijf jaar zullen Aertssen Kranen en Michielsens alle hijs- en riggingwerken uitvoeren op de sites van Total Raffinaderij Antwerpen, Total Olefins Antwerp en Total Polymers Antwerp. Dat doen ze in een joint venture, onder de naam AMI. De joint venture beschikt voor dit vijfjarencontract over een uitgebreid en modern machinepark van mobiele kranen, rupskranen en SPMT’s (Self Propelled Modular Transporters). Op het Total platform zullen dagelijks zo’n 35 medewerkers tewerkgesteld worden.
“Joint venture AMI beantwoordt aan de vraag van Total om de hijs- en riggingwerken zoveel mogelijk te optimaliseren. Met deze samenwerking is er slechts één aanspreekpunt voor Total platform”, vertelt Tom Deckers, Business Unit Manager bij Aertssen Kranen. “We anticiperen ook op het verzoek van Total om efficiënt te werken met tuigen en medewerkers”, verduidelijkt Jack Hansoul, General Manager bij Michielsens. “De samenwerking tussen Total platform en AMI wordt verder geïntegreerd door te werken met één planning op de site.”
Aertssen Kranen, dat deel uitmaakt van het internationaal familiebedrijf Aertssen Group, is actief in diverse sectoren zoals (petro)chemie, olie en gas, infrastructuur, utiliteits- en industriebouw. Hun knowhow werd intussen geëxporteerd naar Frankrijk, Abu Dhabi, Oman, Qatar, Marokko en Koeweit waar het satellietkantoren heeft. Het kraanbedrijf telt meer dan 180 medewerkers.
Kranen Michielsens is de referentie in België voor verticaal transport met mobiele telescoop- en torenkranen. Als huiscontractor van Total levert Michielsens verschillende diensten van kraan- en riggingwerk binnen onderhoud tot projectwerk & engineering en totaal uitvoer van turnarounds. Het telt zo’n 175 medewerkers en heeft een vloot van 95 mobiele kranen in België.