Viki Geunes treedt met de toekenning van de derde Michelinster voor Zilte toe tot een select groepje wereldvermaarde chefs. Het advies van de Michelin gids luidt: “Dineren bij Zilte is een emotionele ervaring. U tafelt er met ’t stad aan uw voeten, op de bovenste verdieping van het Museum aan de Stroom. Het ingetogen designinterieur is intiem en stijlvol. Alles klopt hier, van de begroeting en het vakkundige wijnadvies tot het koekje bij de koffie. Viki Geunes heeft zijn restaurant uitgepuurd tot de essentie. Hij is een meester in zijn vak.”
Goed nieuws is er ook voor het Antwerpse restaurant Le Pristine van Sergio Herman. Dat haalt een eerste Michelinster binnen. Michelin stelt er de combinatie van Zeeuwse ziltigheid en Italiaanse romantiek op prijs.
Groene ster voor Seppe Nobels
Voor het eerst reikt Michelin ook Groene Sterren uit aan 10 restaurant die zich diepgaand inzetten voor een duurzame aanpak van de gastronomie. Onder hen ook Seppe Nobels van Graanmarkt 13 in Antwerpen.
Chef Seppe Nobels: “Ik werk extreem seizoengebonden. We hebben een veld in Heist-op-den-Berg, een daktuin met 120 kruidensoorten, dertig bijenkorven, we steunen stadsboeren, etc. We zijn heel hard bezig met onze ecologische voetafdruk, van energieverbruik tot de materialen die we gebruiken.”