GreenMobility Antwerpen

Deens autodeelbedrijf GreenMobility betreedt Antwerpse markt

ANTWERPEN – Nadat de komst van GreenMobility naar Antwerpen enkele maanden geleden reeds was aangekondigd, wordt het Scandinavische project met volledig elektrische deelwagens eindelijk ook in ons land actief. Na de start met 150 auto’s in Antwerpen en 50 in Gent is het later nog de ambitie om GreenMobility verder uit te rollen richting Brussel en landen als Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk.

Steve Van Avermaet, ceo GreenMobility België, bij de launch in Antwerpen: “We zijn enorm trots dat Antwerpen en Gent de eerste steden zijn buiten Scandinavië waar GreenMobility actief wordt. En dat we ook het vertrouwen krijgen om dit geheel op maat van Vlaanderen met een eigen team te organiseren. Bewoners van grotere steden gaan massaal op zoek naar betrouwbare en flexibele alternatieven voor de eigen wagen. Wij zijn op ons eentje uiteraard niet dé oplossing voor alle huidige verkeersproblematieken. Maar in combinatie met andere mogelijkheden die reeds op de markt zijn, kunnen we zonder twijfel nog sterker voor de zogeheten SHIFT gaan.”

GreenMobility werkt met een app die de klant toelaat om via zijn mobieltje een deelauto te vinden, reserveren en activeren. Naast het principe van freefloating zijn er tal van hotspots in de stad, parkeerplaatsen specifiek voorzien voor wagens van GreenMobility mét oplaadpunten op de meeste plekken. Chauffeurs rijden zo lang en zo ver ze willen met de wagen, waarbij er kan betaald worden per minuut (inclusief parkeerkosten, laden, onderhoud en verzekering) of met dagformules. De klok rond staat er een klantendienst stand-by.

Lees ook

  • VOF
    01/10/2024
    Flaneur Uitgevers
    Antwerpen
  • BV
    01/10/2024
    Cvl-immo
    Dendermonde
  • BV
    01/10/2024
    Marie Desmet Advocatenkantoor
    Harelbeke