collage winnaars KAMP C

Nielse student wint publieksprijs 3D Print Awards

NIEL – Student Douwe Wouters uit Niel heeft hoge toppen gescheerd bij de 3D Print Awards van Kamp C, een ontwerpwedstrijd voor professionals en studenten. Hij kaapte bij het publiek de eerste plaats weg, bij de vakjury werd hij tweede. Samen met de andere laureaten zal zijn inzending later echt geprint worden door een enorme 3D-betonprinter op Kamp C in Westerlo.

Kamp C organiseerde de wedstrijd om inspirerende objecten en bouwelementen te verzamelen die geprint kunnen worden met de 3D-printer. In de objecten moeten de voordelen van 3D-betonprinten goed tot hun recht komen, en dat in de categorie interieur of ruwbouw. Voor studenten was er een aparte categorie. Zowel de vakjury, als een publieksjury selecteerde een winnaar uit de drie categorieën.

Met zijn zitboog won Douwe de publieksprijs en kreeg hij de tweede prijs van de vakjury. “Met deze wedstrijd wil Kamp C de creativiteit aanwakkeren en iedereen uitdagen na te denken over toepassingsmogelijkheden van 3D-printen in de bouw. Kamp C plant nog meer van dit soort uitdagingen in de nabije toekomst”, vertelt Emiel Ascione, projectverantwoordelijke bij Kamp C.

Kamp C is in België een pionier voor het 3D-printen in de bouw. Het Provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw beschikt sinds vorig jaar over de grootste 3D-betonprinter in Europa en printte onlangs als eerste wereldwijd een woning van twee verdiepingen uit één stuk.

Lees ook

  • VOF
    01/10/2024
    Flaneur Uitgevers
    Antwerpen
  • BV
    01/10/2024
    Cvl-immo
    Dendermonde
  • BV
    01/10/2024
    Marie Desmet Advocatenkantoor
    Harelbeke