Bart presentatie

Vanuit de coulissen: 1 september

ANTWERPEN – 1 september is ieder jaar een bijzondere dag waar velen naartoe leven. Terug naar school, dat wel, maar nog niet terug naar kantoor. Corona gooit roet in het eten. Geen algeheel enthousiasme van terug naar het werk na de vakantie, de files in, de netwerkrecepties en evenementen afschuimen, … 1 september heeft dit jaar toch een iets minder terug naar-gehalte.

Langs de andere kant ook geen slecht nieuws, want zolang we ook nog deels thuiswerken, is een beetje rust overdag thuis niet slecht. Steeds meer bedrijven kiezen er namelijk ook de komende weken en maanden nog volop voor om hun werknemers thuis te laten werken. Vele kantoren liggen er nog wat desolaat bij.

Maar is dat allemaal wel zo gezond? Voor de strijd tegen corona ongetwijfeld wel, maar we mogen ook de mentale gezondheid niet vergeten. Dat praatje aan de koffiemachine of in de lift beginnen we stilaan wel te missen, om nog maar te zwijgen over de grapjes en het lachen samen met de collega’s. De teamspirit onderhouden wordt de grote uitdaging voor veel werkgevers.

In het leven met corona moeten we dus een goed evenwicht vinden tussen thuiswerk en werken op kantoor. Een aandachtspunt voor de opvolger van de GEES. Mentaal belooft het najaar in ieder geval een grote uitdaging te worden. De zomer was niet helemaal zorgeloos en nu staan de koudere, donkere maanden voor de deur. Laat ons vermijden dat we met z’n allen richting depressies varen.

De oplossing: netwerken en sociaal contact. Oeps, nee dus, mag niet. Terug naar die netwerkrecepties zit er voorlopig dus ook niet meteen in. Maar hopelijk zie of hoor ik jullie binnenkort wel op één of andere coronaveilige manier. Het zal ons deugd doen.

Lees ook

  • VOF
    01/10/2024
    Flaneur Uitgevers
    Antwerpen
  • BV
    01/10/2024
    Cvl-immo
    Dendermonde
  • BV
    01/10/2024
    Marie Desmet Advocatenkantoor
    Harelbeke