Fibrant – Veemnatie

Nederlands chemiebedrijf kiest voor opslagplaatsen in Antwerpse haven

ANTWERPEN – Aan kaai 131-133 in de Antwerpse haven worden nieuwe dry bulk faciliteiten voor de opslag van ammoniumsulfaat gebouwd voor het Nederlandse chemiebedrijf Fibrant. Veemnatie, een joint venture tussen 5de Havendok en C. Steinweg Belgium, investeert in de nieuwe magazijnen.

De investering omvat negen opslagplaatsen voor droge bulk, samen goed voor 160.000 ton opslag aan ammoniumsulfaat. Dat is een ongevaarlijk bijproduct van de productie van caprolactam en beter gekend als kunstmest.

Door het strategische partnerschap hoopt Fibrant de beste logistieke service te bieden voor haar internationale klanten én meteen ook de CO2-voetafdruk te verminderen. Dankzij de verbindingen in de haven van Antwerpen kan het vervoer via binnenvaart- en zeeschepen sneller verlopen en zal nog maar een deel van de trafiek via wegvervoer gaan.

Sinds 2018 is Fibrant onderdeel van Highsun Group uit China. Het hoopt begin 2021 de nieuwe dry-bulkterminal op de Steinwegterreinen aan de Vrieskaai in gebruik te nemen.

Lees ook

  • VOF
    01/10/2024
    Flaneur Uitgevers
    Antwerpen
  • BV
    01/10/2024
    Cvl-immo
    Dendermonde
  • BV
    01/10/2024
    Marie Desmet Advocatenkantoor
    Harelbeke