ANTWERPEN – De hele zomer lang geven ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Sven Potvin, ceo Antonissen Development Group, trok dit jaar naar de Belgische kust in plaats van Spanje.
Ziet uw vakantie er deze zomer anders uit dan andere jaren?
“De vakantie van ons gezin ziet er dit jaar zeker anders uit. Wij wilden dit jaar een huis in Spanje huren, maar dat is niet doorgegaan. Enerzijds kregen we geen bevestiging van de verhuurder, maar anderzijds wilden we eigenlijk zelf ook geen risico nemen door naar het buitenland te gaan. We hebben onze vakantie dit jaar dus aan de Belgische kust doorgebracht. Dat is iets wat we wel vaker deden toen onze kinderen nog kleiner waren, en ik moet zeggen dat we het eigenlijk zeer fijn vonden! Het weer zat goed mee en het gaf ons toch een veilig gevoel om in de huidige omstandigheden niet ver van huis te zijn.”
Voor een etentje in welk restaurant zou u een afspraak durven verzetten?
“Er zijn voor mij persoonlijk twee restaurants die er echt uitspringen. Enerzijds is dat de Pure C van Sergio Herman in Cadzand, en wanneer het iets dichter bij huis mag zijn, is dat de Upton in Antwerpen. Dit is voor mij qua prijs-kwaliteit echt een topper.”
Bij welke lokale handelaar of bedrijf gaat u bewust iets kopen omdat het aanbod ‘Made in….’ is?
“Ik probeer eigenlijk meer en meer lokaal te shoppen, om zo de lokale handelaars te steunen. Die mensen kregen het de voorbije maanden hard te verduren en ik ben van het principe dat als we allemaal ons steentje bijdragen, we er dan wel komen. Café Couture van Pieter Loridon is bijvoorbeeld een zaak waar ik heel graag langsga in het kader van gezond en evenwichtig leven. Daarnaast let ik er toch ook op om niet alles in de supermarkt te kopen, maar bij de lokale slager en de lokale groenteboer langs te gaan. Je vindt er vaak specifieke streekproducten én je krijgt de juiste uitleg bij de producten. Zo is er bijvoorbeeld investing in fine wines van Joris Goyvaerts. Hij is van dezelfde gemeente en pas gestart met zijn onderneming. Als Sommelier conseil kan hij u perfect adviseren over welke wijn bij welk gerecht het beste past en dat vind ik echt top! Persoonlijk advies en correcte service prijs/kwaliteit.”
Welk boek wilt u deze zomer zeker lezen?
“‘Winnaars hebben een plan’ van Sven Nys. De combinatie van het leven als topsporter en zijn eigen ervaring, dat werkt voor mij enorm inspirerend. Je ontdekt wat zij als topsporters allemaal moeten ‘laten’ in het leven en als je dat dan vertaalt naar het bedrijfsleven, dan leer je er wel het een en ander uit.”
Fietsen, wandelen, … Waar maakt u de komende weken extra tijd voor?
“Wandelen met de hond, sporten in de vrije natuur en meer tijd doorbrengen met het gezin. We hebben met z’n allen toch een nieuwe manier van werken ontdekt en dat heeft voor een mentaliteitswijziging gezorgd. Vroeger was ik veel meer op de baan van de ene meeting naar de andere. Zo hebben we bijvoorbeeld een dossier lopen in Ronse. Om ter plaatse te gaan, betekent dat voor mij toch al snel anderhalf uur heen en anderhalf uur terug. Maar momenteel verlopen die meetings ook digitaal. Hierdoor win je toch een flink aantal uren per week. Die tijd kan ik nu doorbrengen met mijn gezin en om wat meer te sporten.”
Met welke collega-ondernemer wilt u eens van gedachten wisselen en waarom?
“Met Anneleen Desmyter, de huidige ceo van Aldea. We zijn ex-collega’s en we zitten allebei nog steeds in het vastgoed, maar wel een andere tak. We bellen regelmatig en het is altijd leuk om ideeën uit te wisselen met elkaar. En als het iets internationaler mag zijn: Elon Musk. Zijn pioniersrol in diverse takken werkt ook wel inspirerend.”
Wie wenst u wat toe?
“Ik wens alle mensen in de eerste plaats een goede gezondheid toe en hoop dat iedereen zijn of haar goed gezond verstand gebruikt. Zodat we samen snel door deze harde crisis heen zijn. We mogen ons eigen belang niet laten primeren, we moeten denken in het kader van het algemeen belang. Daarom hoop ik dat iedereen beseft dat we de veiligheidsmaatregelen maximaal moeten toepassen, om hier zo snel mogelijk uit te geraken.”