stoverij De Bomma

Antwerpse restaurants promoten Belgisch op nationale feestdag

ANTWERPEN – Naar aanleiding van onze nationale feestdag op dinsdag 21 juli zet Deliveroo dé meest Belgische klassieker in de kijker: de stoverij. Ronny De Backer van het Antwerpse restaurant De Bomma zet zich mee in als ambassadeur om de Belgische gerechten te promoten.

Er gaat niet veel boven stoverij om op dinsdag 21 juli de Belgische nationale feestdag te vieren. Deze klassieker werd door heel wat Belgische chefs opnieuw trendy gemaakt en bovendien uitgeroepen tot Culinair Belgisch Erfgoed. In combinatie met frietjes en een frisse pint kan iedereen bevestigen dat de stoofvleesschotel wordt gesmaakt.

Zaakvoerder Ronny De Backer van De Bomma in Antwerpen houdt de traditie hoog en staat met beide voeten honkvast in de Belgische keuken. Niet alleen stoofvlees prijkt op de kaart, maar ook garnaalkroketten, vol-au-vent en seizoensgerechten zoals asperges op Vlaamse wijze.

“’s Anderdaags smaakt stoverij altijd beter. Daarom bereiden wij onze huisgemaakte stoverij steeds de avond op voorhand. Wij gebruiken hiervoor nog steeds het recept van mijn bomma met bruin bier, een boterham en mosterd” vertelt Ronny De Backer, oprichter van De Bomma in Antwerpen. “Als je ergens een echte Belgische stoverij wilt bestellen, dan is het wel bij De Bomma!”

Je kan heel wat Belgische gerechten bestellen via Deliveroo bij De Bomma, De Tapas, Casper, Balls & Glory en Otomat.