Tuincentrum Rijmenants

Tuincentra en doe-het-zelfzaken mogen opnieuw open

ANTWERPEN – De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om de huidige lockdownmaatregelen te verlengen tot 3 mei. Om de verlenging draaglijker te maken, mogen de tuincentra en doe-het-zelfzaken vanaf zaterdag 18 april wel opnieuw de deuren openen.

De tuincentra en doe-het-zelfzaken mogen de deuren terug openen, maar moeten zich houden aan dezelfde voorwaarden als voedingswinkels. Zo geldt ook hier een beperkt aantal klanten per oppervlakte en strikte respectering van de nodige afstand tussen klanten.

Voor alle andere bedrijven blijven de huidige maatregelen gelden, afhankelijk van de sector. Telewerk zal volgens de regering nog een hele tijd de voorkeur blijven.

Zomer zonder festivals

Na afloop van de Nationale Veiligheidsraad was er wel slecht nieuws voor heel wat evenementenorganisatoren en toeleveranciers. Tot 31 augustus mogen er geen massa-evenementen plaatsvinden, en dus werd een streep getrokken door de festivalzomer.

Over de scholen, cafés en restaurants zijn nog geen beslissingen genomen.

Volgende week komt de Nationale Veiligheidsraad opnieuw samen, met meer toekomstperspectief, kondigde premier Sophie Wilmès nog aan.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Lees ook

  • CommV
    02/10/2024
    2-design
    Bilzen
  • CommV
    02/10/2024
    Maison Maeseyck
    Maaseik
  • VZW
    02/10/2024
    Sergeant
    Sint-gillis (bij-brussel)