ANTWERPEN – Het interieur van tapasrestaurant Gustu in de Verschansingstraat kreeg de voorbije weken een make-over. Aan de muren hangen werken van Spaanse kunstenaar Jezus Eloy, die zich liet inspireren door de tapascreaties van chef Kim Schaerlaken.
Tapasrestaurant Gustu bestaat sinds 2019 en serveert heruitgevonden tapas, geïnspireerd door klassiek Vlaamse producten. Bezielster achter het restaurant is Anneleen Van Trimpont, tevens directrice van het Nederlandse Tuf Recycling. Gustu beschikt ook over een bar, waar bezoekers naar Spaans voorbeeld van een drankje en tapas kunnen genieten.
Het interieur werd aangekleed met schilderijen op hout, verwezenlijkt door de Spaanse kunstenaar Jezus Eloy. De schilderijen vertellen elk hun eigen verhaal en verwijzen onder meer naar vis, varken en granaatappel. “In de Hoorn des Overvloeds staat de granaatappel centraal. Die symboliseert voluit onze visie op tapas”, vertelt chef Kim Schaerlaken. “Eén pit betekent op zich niets, maar open je deze vrucht met al die pitten dan tref je een weelde aan. Zo ook met de tapas. Eén gerechtje op een lege tafel verdwijnt in het niets. Wij gaan voor een volle tafel door naar hartenlust gerechtjes te combineren en dan heb je feest.”