20200130 – Fiera Antwerpen – © Chantal Arnts 40

Restaurant Fiera opent in vernieuwde Handelsbeurs

ANTWERPEN/SCHELLE – Jan Jacobs, oprichter van J&M Catering uit Schelle, opent restaurant- en barconcept Fiera in de gerestaureerde Antwerpse Handelsbeurs. De nieuwe eetgelegenheid is gevestigd in de Schippersbeurs, een zijbeuk van de Handelsbeurs.

Fiera staat voor een herkenbare, pure, eerlijke en product-georiënteerde keuken met wereldse invloeden, gebaseerd op de producten die vroeger in de handelsbeurs verhandeld werden. Ook vegetarische en veganistische gerechten krijgen een plaats op de menukaart.

“We verloren ons hart aan de zuivere keukens van Lima, we houden van de kruidige Aziatische fusion cuisine en we zijn telkens onder de indruk van de vegetarische gerechten in Tel-Aviv. Al deze invloeden gemixt en gebracht met een vleugje authentieke lokale keuken, vormen de kaart van Fiera”, vertelt Jan Jacobs.

Historisch kader

Voor het interieur werkte Jacobs samen met architecte Cathérine Verbraeken. Stadsgids Tanguy Ottomer is dan weer ambassadeur voor het restaurant: “Een bezoek aan Fiera is de uitgelezen gelegenheid om in een uniek historisch kader een inkijk te krijgen in de Antwerpse stadsgeschiedenis, terwijl je geniet van de allerlekkerste gerechten”, vertelt hij.

Met een uniek aanwervingsprogramma wil Fiera een frisse wind doen waaien in de horecawereld. “We proberen de rijkdom die de binnenstad aan hospitalityprofielen biedt volop te benutten. De mix van individuele motivatie, situatie en kwaliteiten bepalen de arbeidsduur. Een vaste of flexibele job in de horeca is zeer eervol, dàt willen we benadrukken”, aldus hospitality manager Tom Sas.