Antwerp Diner 2020

19de Antwerp Diner haalt 112.134 euro binnen voor het goede doel

ANTWERPEN – “We proudly support positive people” was de boodschap van de 19de editie van Antwerp Diner, dat meer dan 670 gasten verzamelde in de vernieuwde Handelsbeurs. Dankzij heel wat Antwerpse topchefs ging de nieuwe recordopbrengst van 112.134 euro dit jaar naar Sensoa, Het Instituut voor Tropische Geneeskunde en Tomorrow4Isibani.

Na het recordbedrag van 105.423 euro vorig jaar, legde Antwerp Diner dit jaar de lat nog hoger. Het benefietdiner, dat intussen al voor de 19de keer geld inzamelt voor het onderzoek naar en de preventie van aids en hiv, keerde dit jaar terug naar de Handelsbeurs.

Roger van Damme van Het Gebaar kookte dit jaar voor het eerst op Antwerp Diner. Hij bracht het totaal aantal Michelin-sterren op 5. Zijn medechefs waren Dorota Makarewicz (J&M Catering), Francesco de Candia (Francesco & Julia), Bert-Jan Michielsen (The Butcher’s Son), Dennis Broeckx (L’Epicerie du Cirque “Under The Palm Trees”), Seppe Nobels (Graanmarkt 13), Nick Bril (The Jane), Olivier de Vinck (Kommilfoo) en Ingrid Neven (Pazzo).

Hoofdprijzen van de tombola waren een gesigneerde koksvest van alle aanwezige chefs (met een bon om in hun restaurant te gaan eten), een bon van Hugo Boss, een exclusieve handtas van Fratelli Rossetti, een reis naar Thailand voor 2 personen van DEWI Reizen en een schilderij van Jan Scheirs. Met de veiling van een uniek kunstwerk, geschonken door Carll Cneut en ‘WM Gallery by Patrick Declerck’, kon ook dit jaar Antwerp Diner de aanwezige kunstliefhebbers op het gala bekoren.