Maersk Line Belgium

Maersk Line Belgium ondersteunt logistieke opleidingen Thomas More

ANTWERPEN – Maersk Line, de grootste containerrederij ter wereld, wordt Partner in Education van de Thomas More-hogeschool. Het bedrijf met Belgische vestiging in Antwerpen gaat nauw samenwerken met de Bachelor Logistiek Management en het Graduaat Transport en Logistiek. Voor de studenten in Mechelen en Antwerpen gaat daarmee de poort naar de maritieme transportwereld wagenwijd open.

Maersk Line, opgericht in 1928, is een onderdeel van de Maersk Group met hoofdkantoor in Kopenhagen. De groep telt meer dan 89.000 medewerkers in 130 landen in de sector transport en logistiek. Het bedrijf wordt nu Partner in Education van Thomas More, waardoor ze de logistieke opleidingen toekomstgericht mee zullen aansturen. Ze stellen hun expertise, knowhow en infrastructuur open voor docenten en studenten van Thomas More.

“Een nauwe samenwerking en een constante dialoog tussen Maersk Line en Thomas More is een vernieuwende aanpak waarvan beide partners alleen maar beter kunnen worden”, zegt Michel Marstboom van Maersk Line Belgium. “Het zorgt ervoor dat de opleidingen beter kunnen anticiperen op de steeds sneller veranderende industrie en nauwer aansluiten bij de noden van de markt. Voor de studenten is het een buitenkans om de sector waarin ze later willen werken, van binnenuit te leren kennen.”

Studenten Thomas More op bezoek in Antwerpse haven.

Courses@work

Met Maersk Line krijgt het onderdeel Maritiem Transport en de havens van de logistieke opleidingen een upgrade. “Onze studenten van de bacheloropleiding Logistiek Management en van het graduaat Transport en Logistiek krijgen hiermee rechtstreeks toegang tot de maritieme transportwereld”, vertelt Peter Verspecht van Thomas More.

Ook het nieuwe opleidingsonderdeel Maritieme Supply Chain krijgt volle ondersteuning van medewerkers van Maersk. “Zij werken mee aan de nieuwe actuele inhoud voor het vak en nemen waar mogelijk een aantal lessen voor hun rekening. Een deel van de lessen wordt trouwens in het bedrijf zelf gegeven. Met deze courses@work pakken Maersk Line en de opleidingen uit met een uniek opleidingsconcept.”

Lees ook

  • BV
    04/10/2024
    Beckers Anoek Architecten
    Hooglede
  • CommV
    04/10/2024
    Maibud
    Zwevegem
  • BV
    04/10/2024
    Nour Invest
    Etterbeek