Buysse&Partners1

Buysse & Partners legt hand op iconisch gebouw

ANTWERPEN – Buysse & Partners versterkt haar vastgoedportefeuille met het iconische CBR-gebouw aan de Terhulpsesteenweg in Watermael-Bosvoorde. De Antwerpse investeringsmaatschappij gaat zo voor het eerst buiten de grenzen van de provincie.

Buysse & Partners is in Antwerpen onder meer eigenaar van het Hilton Antwerp Old Town en de BP-building. Er werd eerder al gediversifieerd naar industrieel vastgoed met de Blommaert-site in Wijnegem en de Serax-site in Kontich. Met deze investering wordt nu ook de Brusselse markt betreden.

Guy Mertens, partner bij Buysse & Partners: “Met dit gebouw realiseren we een mooie diversificatie van hoogwaardig kwalitatief vastgoed en onderstrepen we onze ambitie om ook buiten Antwerpen in iconisch vastgoed te investeren. Als actieve aandeelhouder gaan we de Buysse & Partners Smart Assets portefeuille doordacht en gestructureerd verder beheren en waarde creëren. We verankeren op deze manier ook historische parels in Belgische handen.”

Het CBR-gebouw werd de voorbije jaren grondig gerenoveerd en omvat ongeveer 8.760 m2 kantoren. Het geheel is verhuurd aan Immo Louis De Waele en Deloitte. Ook het Antwerpse Fosbury & Sons heeft er zijn Brusselse vestiging. Het CBR-gebouw staat sinds kort op de Brusselse bewaarlijst, maar is (nog) niet erkend als monument. De aanvraag daarvoor is hangende.

Lees ook

  • BV
    04/10/2024
    Beckers Anoek Architecten
    Hooglede
  • CommV
    04/10/2024
    Maibud
    Zwevegem
  • BV
    04/10/2024
    Nour Invest
    Etterbeek