Dare to Date 1

Dare to Date kiest voor offline daten

ANTWERPEN – Is sociale media wel de plek waar we op zoek willen gaan naar onze levenspartner? De start-up Dare to Date laat het swipen voor wat het is en trekt resoluut de kaart van offline daten. Het opzet is eenvoudig: 30 singles samenbrengen op een sfeervolle locatie, ze gezellig laten keuvelen en misschien groeit er wel vriendschap of liefde.

Dare to Date bewijst dat daten anno 2019 niet per se gepaard hoeft te gaan met swipen en een datingprofiel. Het jonge bedrijfje zorgde de voorbije jaren al voor 25.000 matches zonder beroep te doen op apps. Er werden al meer dan 600 koppels gevormd.

Het idee komt van Heleen Van Oost: “Veel van mijn vrienden en vriendinnen zaten op Tinder, Bumble, Happen, enzvoort, maar waren hier soms eindeloos gefrustreerd door. Tijdens mijn studies ben ik dan real life speeddatings beginnen organiseren en dit sloeg erg aan.” Heleen Van Oost heeft ondertussen twee enthousiaste fulltimers en 14 hosts in dienst.

Maandelijks worden meer dan 40 leuke en ongedwongen speeddates georganiseerd voor singels, die doorgaan over heel België en het zuiden van Nederland. “Nadat je je online hebt ingeschreven voer je de avond zelf een reeks vijf minuten durende gesprekjes om achteraf zelf te kiezen met wie je langer een babbel aangaat. Er kan niet worden gegarandeerd dat je de liefde van je leven hier vindt. Wel dat je een fijne avond gekruid met gezellige babbels en nieuwe contacten zult hebben. Offline daten maakt liefde op het eerste zicht trouwens weer mogelijk.” Een bijzonder romantische gedachte.

Uitbreiding naar buurlanden

Het offline daten blijkt in België en Nederland in de smaak te vallen. Daarom plant Dare to Date haar concept ook te introduceren bij de Duitse en Franse buren. Heleen Van Oost: “Verder willen we vanaf april de deelnemers een aantal vragen over zichzelf en hun ideale partner laten beantwoorden. Op basis van die antwoorden wordt mensen aangeraden om deel te nemen aan bepaalde events waar de kans op een match made in heaven nog groter is”, blikt Heleen Van Oost vooruit.

Binnenkort springt ook de Belgische restaurantketen Bavet mee op de kar. In samenwerking met het planningsysteem Plann3r zullen singles die een match hebben gemakkelijk een spaghettidate kunnen plannen. Binnenkort staart er ook een event in samenwerking met de Kinepolis op de planning.

Woensdagavond 13 februari vindt op de vooravond van Valentijn de volgende speeddate plaats.