Vers d’Anvers

Antwerpse groothandel in fruit en groenten wordt Vers d’anvers

ANTWERPEN – Familiebedrijf Yzewyn & Co aan het Kielsbroek heeft zijn naam gewijzigd in Vers d’anvers. Zaakvoerder Tim Yzewyn krijgt in het management versterking van leeftijdsgenoten Guy Claessens en Paul Ponnet. De Antwerpse groothandel in groenten en fruit nam ook een nieuw gebouw in gebruik op de site van de Groothandelsmarkt.

“De keuze voor de nieuwe bedrijfsnaam Vers d’anvers ligt voor de hand. Het verhandelen van groenten en fruit maakt de kernactiviteit uit en daarbij draait het uitsluitend om verse producten. Het bedrijf is bovendien ontstaan en geworteld in Antwerpen”, zegt zaakvoerder Tim Yzewyn. Hij staat als vierde generatie nu aan het roer van het familiebedrijf met 18 personeelsleden.

Overgrootvader Jef Yzewyn reed vroeger met paard en kar naar de Gedempte Zuiderdokken waar hij een marktplaats had. In 1956 nam Paul Yzewyn de zaak over, waarna hij zich specialiseerde in aardappelen, groenten en fruit en zich vestigde op de Groothandelsmarkt. Met de komst van zonen Franki en Benny trad de derde generatie aan. Sinds 2003 was de zakelijke leiding in handen van Franki, Benny en zoon Tim Yzewyn.

Sinds kort vormen leeftijdsgenoten Guy Claessens en Paul Ponnet samen met Tim Yzewyn het nieuwe management. Guy Claessens is ook de 4de generatie in een familietraditie van handel in groenten en fruit. Paul Ponnet was auditor bij KPMG en deed heel wat ervaring op als financieel directeur van de PrimaMundo Group. Bij Vers d’anvers neemt Tim Yzewyn het operationele luik voor zijn rekening, terwijl Guy Claessens en Paul Ponnet zich voornamelijk zullen focussen op de commerciële en structurele uitbouw van het bedrijf.

Nieuw bedrijfsgebouw

Vers d’anvers nam enkele weken terug een gloednieuw pand van 1.500 m² in gebruik op de Groothandelsmarkt. Het oude bedrijfsgebouw van Yzewyn & Co dat ernaast gelegen was, is ondertussen helemaal afgebroken. De nieuwbouw is volledig geklimatiseerd en voldoet aan de nieuwste normen qua duurzaamheid en energieverbruik. Het beschikt naast kantoren, opslag- en inpakruimten ook over een warmte- en koelcel.

De focus van Vers d’anvers ligt op de toelevering van verse groenten en fruit aan bakkers, beenhouwers, verswinkels en horeca.