hefbrug Humbeek-Sas

Hye uit Zwijndrecht haalt beschadigd brugdek weg

ZWIJNDRECHT – De Vlaamse Waterweg nv begint dinsdagochtend vroeg met het weghalen van het ingestorte vlak van de hefbrug Humbeek-Sas. Daarvoor wordt aannemer Hye uit Zwijndrecht ingeschakeld.

Het zeekanaal tussen Brussel en de Schelde is gestremd sinds een binnenvaartschip op donderdag 17 januari tegen het zakkende brugdeel van Humbeek-Sas aanvoer, waardoor de constructie naar beneden stortte. Aannemer Hye uit Zwijndrecht zal nu instaan voor het weghalen van het beschadigde brugdek, zodat de vaarweg weer vrij wordt gemaakt voor de scheepvaart.

Afgelopen weekend werden al de nodige voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, zoals het verzekeren van de tegengewichten van de brug. Dinsdagochtend zal aannemer Hye dan het brugdek op een ponton plaatsen om te worden afgevoerd voor herstelling.

In de periode van de werken zal de Oostvaartdijk op sommige tijdstippen moeilijk bereikbaar zijn en valt er lokaal ook enige hinder te verwachten. Aan het eind van de middag kan de vaarweg wellicht weer worden vrijgegeven. De brug is mogelijk ook voor enkele maanden afgesloten voor het wegverkeer. Vermoedelijk zal er vanaf eind deze week een veerdienst worden ingelegd.

Hye is als waterbouwbedrijf aan de oevers van de Schelde in Zwijndrecht gevestigd. Het heeft zijn ervaring opgebouwd door het uitvoeren van alle mogelijke waterbouwkundige werken op, onder, naast en boven het water.

Lees ook

  • BV
    04/10/2024
    Beckers Anoek Architecten
    Hooglede
  • CommV
    04/10/2024
    Maibud
    Zwevegem
  • BV
    04/10/2024
    Nour Invest
    Etterbeek