The Safe Group Security

Toegangscontrole, een must voor elk bedrijf: 7 tips van The Safe Group

Een modern bedrijf dat up to speed is kan bijna niet meer zonder toegangscontrole. Op elk moment weten wie de bedrijfsruimtes betreedt, de toegang opvolgen en die ook te allen tijde kunnen intrekken of aanpassen. Het is een must in de data-gecentreerde tijd van vandaag.

De Hasseltse securityspecialisten The Safe Group geven 7 tips die je op weg helpen naar de perfecte toegangscontrole:

Tip 1.

Denk op lange termijn. Vandaag is er misschien een bepaalde nood of urgentie, maar je organisatie evolueert en de noden doen dat ook. Toegangscontrole gaat gemakkelijk 15 à 20 jaar mee. Kies dus voor een oplossing waar je ook in de toekomst nog op kan bouwen.

Tip 2.

Zoek een aanbieder die je een product op jouw maat aanbiedt. Dat klinkt cliché, maar het is niet voor niets één van de zeven tips. Er bestaat niet één merk of systeem dat geschikt is voor alle organisaties. Bedrijven die meerdere merken of systemen aanbieden, weten dit al en hebben een streepje voor.

Tip 3.

Badges, tokens en apps zijn wel handig, maar zijn ze ook veilig? Vraag welke technologie de badges gebruiken en welke garanties er zijn rond security en kopiëren. We geven je al mee dat “Mifare Desfire ev2” tot op heden de enige niet-gehackte standaarden zijn.

Tip 4.

Systemen worden steeds meer “connected” en zijn steeds meer online”. Kies voor een aanbieder die ervaren is in data- en netwerksecurity. Vaak kan je het systeem vanop afstand of mobiel bedienen. Vraag hoe je leverancier er voor zorgt dat enkel jij dat kan… Hoe pakt hij upgrades en updates aan? Als hier geen goed uitgewerkt antwoord op komt, loop je als klant risico’s.

Tip 5.

Wie echt zeker wilt zijn, beveiligt dubbel: een badge én een codeklavier zorgen voor een perfecte beveiliging. Het credo luidt: something you know + something you own. In ons voorbeeld dus een toegangscode en een toegangsbadge.

Tip 6.

Een koppeling met camerabewaking is goud waard. Als er iets gebeurt, kan je eenvoudig in de beelden zoeken op basis van wie er binnen- en buiten gaat. Vermoed je misbruik van een badge? Gevonden in 1-2-3!

Tip 7. 

Pas op met biometrische oplossingen. Het idee is natuurlijk handig, je vinger of je oog kan je niet kwijt doen. 🙂 Vaak zijn die systemen echter nogal gevoelig aan omstandigheden of omgevingsfactoren. Warm, koud, vuil en ga zo maar door. Kies voor
kwaliteit en neem contact op met referenties van de aanbieder.

The Safe Group
Dankzij haar unieke aanpak, waait The Safe Group als een frisse wind door de markt van de toegangscontrole. “Als het op beveiliging aankomt is een partner die met je meedenkt cruciaal. Dat is wat wij doen.” voegt Ilja Theuwissen, CEO van The Safe Group, daaraan toe.

Als je hulp wenst bij deze zeven tips, helpen we je graag verder. Klop dus zeker bij ons aan als je aan toegangscontrole denkt. Wij werken de perfecte setup uit voor uw organisatie.Bereik ons via hello@thesafegroup.com.

Lees ook

  • BV
    04/10/2024
    Beckers Anoek Architecten
    Hooglede
  • CommV
    04/10/2024
    Maibud
    Zwevegem
  • BV
    04/10/2024
    Nour Invest
    Etterbeek