Board of Innovation

Antwerps innovatiekantoor opent kantoor in New York

ANTWERPEN – Het innovatiebureau Board of Innovation opent een kantoor in New York. Het van oorsprong Antwerpse bureau wil met het nieuwe kantoor de reeds lopende projecten in the Big Apple stevig verankeren en van nabij ondersteunen. Het nieuwe kantoor heeft de ambitie om al in het eerste jaar 2 miljoen omzet te genereren.

Nick De Mey, co-founder van Board of Innovation: “Als wereldwijde speler werken we momenteel op projecten in niet minder dan 40 landen. In 39 daarvan hebben we nog nooit enige fysieke business development-actie ondernomen. Onze online pull-strategie, aangevuld met een bijzonder rigoureuze follow-up, levert maar liefst 50.000 unieke websitebezoekers en 10.000 content downloads per maand op.”

Het team zelf telt 12 nationaliteiten en het bedrijf heeft fervente fans over de hele wereld. Toch is voor de Antwerpenaren de tijd rijp om fysiek de oversteek te maken naar de Verenigde Staten, waar ze nu al volop bouwen aan een stevig portfolio.

“30 tot 50% van onze online traffic komt nu vanuit Amerika. Door ook écht aanwezig te zijn in New York gaan we ons meten met de top van innovatiewereld”, zegt Vincent Pirenne, business growth lead en ceo van Board of Innovation New York.

Stevig lanceerplatform

De innovatieconsultants steken de plas over met een mooi bestaand portfolio ter plaatse. Fortune 500’s zoals GE, Novartis en Thomson Reuters kunnen ze alvast onder hun vaste klanten rekenen. Bedrijven als Amazon, Microsoft, Boeing, TD Bank e.a. toonden alvast interesse in het verder uitbouwen van een samenwerking in Amerika.

De Amerikaanse tak wordt een aparte structuur, geleid door een eigen ceo. Naast twee Belgen die met hun gezin mee de oversteek maken, worden ook lokaal een aantal mensen gerekruteerd. De vacatures kunnen alvast op veel interesse rekenen. “Op minder dan een week tijd liepen meer dan 100 sollicitaties binnen.”

Board of Innovation, opgericht in België in 2010, is een innovatie-agency dat multinationals helpt met het ontwerpen van toekomststrategieën en het lanceren van innovatieve diensten en bedrijven. Met kantoren in Antwerpen en New York is het bedrijf actief in meer dan 40 landen.