Borealis – FIT

Borealis maakt kans op Vlaamse investeerdersprijs

KALLO – Voor het 7e jaar op rij richt Flanders Investment & Trade (FIT) de schijnwerpers op buitenlandse bedrijven met opvallende investeringsprojecten in Vlaanderen. Borealis, met een vestiging in Kallo, dingt mee naar de Foreign Investment of the Year Trophy. De winnaar wordt verkozen op het Foreign Investment Trophy-evenement op 18 maart.

Het Oostenrijkse bedrijf Borealis dankt zijn nominatie aan de investering van maar liefst 1 miljard euro voor de uitbreiding van zijn site in Kallo. Daar opent in 2022 een nieuwe propeenfabriek, waarmee Borealis ongeveer 100 arbeidsplaatsen creëert in de Antwerpse haven. Dat aantal zal zelfs oplopen tot zo’n 1.500 tijdens de bouw van de fabriek.

De andere genomineerden voor de Foreign Investment of the Year Trophy zijn het Chinese verpakkingsbedrijf CPMC met de bouw van een productiefaciliteit in Genk, het Nieuw-Zeelandse logistiek- en transportbedrijf Mainfreight, dat een nieuw distributiecentrum in Zwijnaarde opende, en Nipro, de Japanse specialist in farmaceutica en medische technologie voor zijn investeringen in Mechelen.

Stemmen kan online

Er kan gestemd worden voor de Foreign Investment of the Year Trophy via www.foreigninvestmenttrophy.be. Het bedrijf met het meeste aantal stemmen na 3 stemrondes (door het grote online publiek, een professionele jury en de aanwezigen tijdens de uitreiking) mag de prestigieuze trofee mee naar huis nemen.

Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder Flanders Investment & Trade: “Buitenlandse investeringen zijn een essentiële motor van de Vlaamse economie. Niet alleen creëren ze extra jobs, ze introduceren ook nieuwe expertise in onze bedrijfswereld en vertegenwoordigen maar liefst 54% van de toegevoegde waarde in onze economie. Met de Foreign Investment Trophy onderstrepen we het belang van buitenlandse investeerders voor Vlaanderen.”

Naast de Foreign Investment of the Year Trophy reikt FIT op 18 maart ook de Lifetime Achievement Trophy en de Newcomer of the Year Trophy uit. Voor het eerst maakt FIT de winnaar van de Lifetime Achievement Trophy op voorhand bekend, om het belang van trouwe buitenlandse investeerders in Vlaanderen nog meer te onderstrepen. De Japanse aircospecialist Daikin ontvangt die trofee. Het was een van de eerste Japanse bedrijven ooit om zich op Vlaamse bodem te vestigen en vierde in 2018 zijn 45-jarige bestaan in de regio.

Lees ook

  • BV
    04/10/2024
    Beckers Anoek Architecten
    Hooglede
  • CommV
    04/10/2024
    Maibud
    Zwevegem
  • BV
    04/10/2024
    Nour Invest
    Etterbeek