MCSSolutions

MCS Solutions neemt Nederlandse gebouwbeheersoftware over

ANTWERPEN – MCS Solutions, met hoofdzetel in Antwerpen, verwerft 100% van de aandelen van het Nederlandse Axxerion. Deze complete SaaS-provider voor facility management, onderhoud en property management versterkt de competentie in gebouwenbeheer van de Nemetschek Group waartoe MCS Solutions behoort. Aan de overname hangt een prijskaartje van ongeveer 75 miljoen euro.

Het Nederlandse SaaS-bedrijf Axxerion heeft met zijn workflowgebaseerde cloudsoftware een sterke positie weten op te bouwen in de dynamisch groeiende markt voor gebouwenbeheer. De gebruiksvriendelijke software van Axxerion optimaliseert processen in property- en facility management en wordt ingezet in uiteenlopende organisaties zoals verzekeraars, ziekenhuizen, (zorg)instellingen en overheidsorganisaties.

Hans Verschuren, medeoprichter en Chief Sales Officer bij Axxerion: “Wij zagen meteen dat de bedrijven elkaar goed aanvullen. Door deel uit te maken van een grotere groep krijgen we nieuwe kansen en verdere groeimogelijkheden. Ik ben erg enthousiast dat ik hieraan kan gaan bijdragen.”

Met een personeelsbestand van zo’n 100 mensen staat Axxerion ten dienste van ongeveer 2000 internationale klanten. Het bedrijf is gevestigd op drie verschillende locaties in Nederland en is actief op de Belgische, Duitse en Amerikaanse markt. MCS Solutions versterkt met deze overname hun positie in de snelgroeiende markt van gebouwbeheersoftware.

Koen Matthijs, ceo van MCS Solutions: “Door de krachten met Axxerion te bundelen positioneert Nemetschek zich als sterke, complete en wereldwijde speler op de softwaremarkt voor vastgoed en IWMS.”

MCS Solutions, opgericht in 1989, is een technologie- en consultingbedrijf dat klanten in de hele wereld helpt bij de verbetering van de performance van hun vastgoedportfolio’s. Momenteel heeft het bedrijf met hoofdzetel in Antwerpen 200 mensen in dienst in 7 vestigingen.

Lees ook

  • BV
    04/10/2024
    Beckers Anoek Architecten
    Hooglede
  • CommV
    04/10/2024
    Maibud
    Zwevegem
  • BV
    04/10/2024
    Nour Invest
    Etterbeek